Guvernatorul Deltei Dunării, Paul Cononov, a făcut poliţie politică, ne-au declarat surse din Colegiul CNSAS. Informaţia vine să completeze imaginea unui personaj controversat de la numirea sa in funcţie şi pănă in prezent.Â
Guvernatorul Deltei Dunării, Paul Cononov (foto), a făcut poliţie politică, ne-au declarat surse din Colegiul CNSAS. Informaţia vine să completeze imaginea unui personaj destul de controversat de la numirea sa in funcţie şi pănă in prezent.
La momentul numirii ca guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Paul Cononov era managerul unei firme falimentare de salubritate din Tulcea. Lipsa de experienţă nu a constituit insă un impediment pentru numirea in fruntea ARBDD, ceea ce a stărnit reacţii internaţionale vehemente.
Din noua funcţie, Cononov - poreclit guvernatorul-gunoier - a recurs la acţiuni haotice, cu efect dezastruos. Prima mutare a fost trecerea resursei piscicole din Deltă din subordinea Ministerului Mediului (un minister protecţionist) in cea a Ministerului Agriculturii (un minister economic), ur-mată de rezilierea unilaterală a contractelor de concesiune. Titularii contractelor, care plăteau redevenţă pentru peştele pescuit şi care erau obligaţi să păzească teritoriile concesionate şi să facă repopulări cu puiet şi investiţii de mediu, au fost inlăturaţi.
A "reincadrat" juridic aproximativ 7.000 de hectare din domeniu public de interes naţional administrat de ARBDD, in domeniu public de interes local, proprietăţi ale comunelor Corbu si Mihai Viteazu, a reuşit să stopeze toate proiectele serioase care fuseseră incepute de fostul guvernator, Virgil Munteanu, nu a adus nici o distincţie pentru Deltă şi cu atăt mai puţin vreo finanţare pentru Rezervaţie şi a satisfăcut interesele liberalilor din Tulcea. Printre alte acţiuni "de palmares" ale lui Cononov se mai numără şi autorizarea pescuitului la sturioni in prohibiţie.
Citește pe Antena3.ro