x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CNSAS respinge la balotaj contestatia liderului PC

CNSAS respinge la balotaj contestatia liderului PC

de Carmen Vintila    |    08 Aug 2006   •   00:00
CNSAS respinge la balotaj contestatia liderului PC

CNSAS a respins, ieri, contestatia lui Dan Voiculescu la verdictul Co-legiului, potrivit caruia liderul con-servator a facut politie politica. Avo-catul lui Voiculescu, Sergiu Andon, a anuntat ca va ataca decizia la Curtea de Apel.

CNSAS a respins ieri contestatia lui Dan Voiculescu la verdictul Colegiului, potrivit caruia liderul conservator a facut politie politica. Avocatul lui Voiculescu, Sergiu Andon, a anuntat ca va ataca decizia la Curtea de Apel.

Membrii Colegiului CNSAS au dezbatut ieri contestatia depusa de presedintele PC, Dan Voiculescu. Dupa o sedinta ce a durat patru ore, acestia au respins contestatia cu un vot foarte strans: trei "pentru", trei "impotriva" si trei "abtineri", votul presedintelui de sedinta, Claudiu Secasiu, care a fost unul de respingere, fiind decisiv. Potrivit regulamentului de functionare al CNSAS, in cazul in care exista un vot de egalitate, votul presedintelui este cel hotarator. Purtatorul de cuvant al Consiliului, Cazimir Ionescu, a precizat la finalul sedintei ca documentele depuse de liderul conservator au fost "indelung" studiate. Intrebat de ce o parte din membrii CNSAS si-a schimbat pozitia, avand in vedere ca decizia cu privire la faptul ca Voiculescu a facut politie politica a fost luata fara nici un vot impotriva, Ionescu a spus ca aceasta modificare a fost cauzata de "unele discutii privind dovezile clare de politie politica si de cazuri precum cel al Floricai Bejenariu". Totodata, acesta a subliniat ca legea trebuie sa "stabileasca o departajare intre situatia in care un colaborator a adus prejudicii din perspectiva drepturilor omului unor persoane nominalizate si cea in care a fost fortat sa faca note in urma unui santaj, sa faca jocul Securitatii", adaugand ca in cursul ultimei luni membrii Colegiului s-au confruntat cu situatii de acest gen care i-au pus "in cumpana".

"Decizie netemeinica si nelegala"


CALCULE. Andon acuza CNSAS ca si-a incalcat propriul Regulament
Dupa decizia Colegiului CNSAS, Sergiu Andon, avocatul liderului PC, a dat publicitatii un comunicat de presa pe care il redam integral:

COMUNICAT DE PRESA
"Cabinetul de avocatura «Sergiu Andon» este imputernicit sa declare ca Decizia Colegiului CNSAS adoptata astazi in cazul Dan Voiculescu este profund netemeinica si cu totul nelegala.

Decizia este netemeinica pe fondul ei, verdictul de respingere a contestatiei fiind in totala contradictie cu probele dosarelor si cu continutul audierilor efectuate. Din aceasta rezulta cu claritate ca domnul DAN VOICULESCU nu a facut politie politica, nu a fost informator al Securitatii. Faptul ca o minoritate a membrilor colegiului a votat pentru respingerea contestatiei nu este decat o noua dovada a manipularii politice a acestui organism si a dicteului politic comandat in cazul Dan Voiculescu.

In plus, Decizia este si grav nelegala, printre altele pentru urmatoarele motive:
1. A fost adoptata dupa expirarea termenului legal de 30 de zile in care Colegiul trebuia sa se pronunte.
2. A fost adoptata cu incalcarea brutala de catre CNSAS a prevederilor art. 24 din propriul Regulament de organizare si functionare, aprobat prin Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 17/2000 care dispune: «Colegiul CNSAS lucreaza in prezenta a cel putin opt membri si adopta decizii cu majoritatea de voturi a membrilor prezenti. In caz de egalitate de voturi decide votul presedintelui care conduce sedinta in momentul votarii».
Este limpede pentru oricine, tinand de aritmetica de clasa I-a, ca 3 voturi fata de 8 (cvorumul minimal de lucru) nu reprezinta majoritatea. Nici daca se considera votul presedintelui ca fiind dublu, 4 din 8 nu reprezinta majoritatea.
3. Comunicarea publica a deciziei inaintea verdictului justitiei este de asemenea grav nelegala.

Impreuna cu celelalte motive care au rezultat pe parcursul analizarii cazului DAN VOICULESCU de catre CNSAS si care vor mai rezulta din studierea Deciziei, cele comunicate vor fi incluse in contestatia pe care o vom depune in cel mai scurt timp la Curtea de Apel Bucuresti.
Av. Sergiu Andon, 7 august 2006".
×
Subiecte în articol: politic voiculescu cnsas