x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codul relaxării fiscale, „revizuit” din șezlong

Codul relaxării fiscale, „revizuit” din șezlong

de Marius Gîrlașiu    |    10 Aug 2015   •   09:44
Codul relaxării fiscale, „revizuit” din șezlong
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

A mai rămas fix o săptămână până la consultările partidelor parlamentare pe tema Codului Fiscal. Deşi au hotărât să analizeze împreună impactul noilor măsuri, lideri politici par să fie mai mult cu gândul la vacanţă şi distracţie. „Analiza Codului Fiscal se face în discotecile de pe litoral sau în croaziere de lux”, acuză liberalii, chiar dacă Alina Gorghiu este şi ea în vacanţă în Grecia. Deocamdată, nimeni nu a pus cifrele şi estimările pe masă.

Liderii Puterii şi ai Opoziţiei s-au lăudat reciproc după ce au căzut de acord să se pună la aceeaşi masă pe 17 şi 19 august pentru consultări privind Codul Fiscal. Liberalii, pesediştii, UNPR-ul vicepremierului Oprea sau liderii UDMR s-au gratulat rând pe rând pentru „maturitatea politică” de care au dat dovadă când au decis să îngroape securea războiului politic pentru stabilitatea economică a ţării. Doar că „maturitatea politică” a intrat în vacanţă cu doar o săptămână înainte de întâlnirea decisivă. Premierul a strâmbat din nas la varianta consultărilor, deşi liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat deschis la discuţii. Ponta se relaxează cu familia în Caraibe, pe cel mai mare vas de croazieră din lume, Oasis of the Seas. Şi liberalii se odihnesc departe de frământările Codului Fiscal. Alina Ghorghiu şi iubitul său, bancherul Lucian Isar, îşi petrec vacanţa în insula grecească Rhodos. Nimeni nu pare preocupat, deocamdată, de o analiză profundă care să evalueze impactul măsurilor de relaxare fiscală. Asta chiar dacă, aparent, oamenii politici au cerut cifre şi estimări concrete pentru sursele de acoperire a găurilor generate de relaxarea fiscală.

Soluțiile bune vin din cluburi
Vicepreşedintele PNL, deputatul Ioan Bălan, l-a ironizat pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, cel care ar trebui să reprezinte PSD-ul la consultări. „Nouă nu ne-a arătat nicio cifră. Mi-e greu să cred că le va obţine în cele câteva zile care au mai rămas până la consultări, dacă le va căuta în continuare prin discotecile de pe litoral. Singura sa şansă este să i le trimită şeful său de Guvern direct din croaziera de lux”, l-a înţepat liberalul. Liviu Dragnea a propus ca întâlnirile cu Opoziţia să devină o tradiţie.
 

×
Subiecte în articol: cod fiscal