x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codurile Penale, în circuitul parlamentar

Codurile Penale, în circuitul parlamentar

07 Apr 2009   •   00:00

Liderii coaliţiei de guvernare au convenit ieri să fie introduse în circuitul legislativ Codul Penal şi cel de Procedură Penală, fără a se aştepta şi finalizarea Codului Civil.



"Cele două comisii speciale care lucrează la Parlament pentru Codul Penal şi Civil sunt în faze diferite de lucru. Noi am avansat ideea ca, având în vedere că dezbaterile la Codul Penal sunt mult mai aproape de finalizare, să îl putem introduce în Parlament mult mai repede", a declarat vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita după şedinţa conducerii coaliţiei.

EVALUARE ŞI ARMONIZARE
El a arătat că liderii coaliţiei au convenit ca preşedinţii celor două comisii speciale din Parlament să facă o evaluare a dezbaterilor la cele două coduri, urmând să se ia o decizie astfel încât să nu se aştepte ca ambele coduri să fie terminate şi după aceea introduse în Parlament, ci, dacă unul dintre ele este gata, să poată fi introdus în circuitul legislativ. "Se discută şi de o armonizare, astfel încât să se evite efectiv anumite aspecte care au rezultat din dezbaterea publică de până acum", a spus Nichita.

×
Subiecte în articol: politic