x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Colaborare interparlamentară între Republica Moldova și SUA

Colaborare interparlamentară între Republica Moldova și SUA

19 Oct 2022   •   16:04
Colaborare interparlamentară între Republica Moldova și SUA
Sursa foto: Igor Grosu-David Price/facebook

Parlamentul R. Moldova a încheiat o colaborare cu Camera Reprezentanților din Congresul SUA, la Chișinău.

"Trăim un moment istoric şi foarte important deoarece am semnat un acord prin care are loc instituţionalizarea relaţiilor Parlamentului Republicii Moldova cu Camera Reprezentanţilor. Cooperarea foarte bună de până acum capătă o nouă valenţă instituţională: ne va oferi o posibilitate excelentă pentru ca parlamentarii din ambele legislative să înţeleagă mai bine procesele şi tendinţele şi să găsim soluţii pentru problemele cu care se confruntă cetăţenii noştri. Cel mai important este posibilitatea de a beneficia reciproc prin a explica politicile, procesele, provocările care au loc într-o ţară sau alta. De exemplu, subiectul combaterii corupţiei şi respectiv al celor care s-au făcut vinovaţi de marile furturi este nevoie deseori să fie explicat în detaliu la nivel politic, inclusiv parlamentar", a declarat preşedintele parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Acordul a fost semnat de președintele legislativului moldovean, Igor Grosu, și de cel al Parteneriatului pentru Democrație, congresmanul David Price, scrie Moldpres.

"Admirăm Republica Moldova şi admiraţia noastră a crescut în ultimul timp, când am văzut poziţia fermă pe care a adoptat-o ţara în forurile internaţionale cu privire la invazia Federaţiei Ruse în Ucraina, dar vă admirăm şi pentru ospitalitatea nemaipomenită de care aţi dat dovadă când aţi oferit adăpost refugiaţilor ucraineni. Trebuie să remarcăm şi eforturile pe care le depune Moldova în combaterea corupţiei şi în dezvoltarea unui sistem de guvernare eficient", a afirmat David Price.

 

×
Subiecte în articol: republica moldova sua