x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Colaborare politică

Colaborare politică

de Dana Piciu    |    17 Apr 2008   •   00:00

PSD şi PC semnează astăzi un protocol de colaborare politică după ce ieri reprezentanţii celor două partide au avut o întîlnire, la sediul de campanie al social-democraţilor pentru negocieri

PSD şi PC semnează astăzi un protocol de colaborare politică după ce ieri reprezentanţii celor două partide au avut o întîlnire, la sediul de campanie al social-democraţilor pentru negocieri. După întîlnire, preşedintele PC Daniela Popa a declarat că cele două partide au fina­lizat discuţiile asupra tuturor articolelor protocolului şi că speră ca acesta să fie semnat astăzi. Înainte de a fi semnat protocolul de colaborare urma să fie aprobat  de social-democraţi în Comitetul Executiv care a avut loc ieri seară. Popa a mai spus că protocolul prevede o alianţă politică şi că, spre deosebire de înţelegerea din 2004, alianţa PSD-PC va fi înregistrată şi la Tribunal, urmînd să îşi producă efectele şi după alegerile parlamentare la nivel parlamentar, iar dacă va fi cazul şi la cel guvernamental. Li­derul PC a mai arătat că negocierea nu a vizat locuri în Parlament, ci “principii şi programe”.

 

GRUP COMUN. La rîndul său, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a menţionat că protocolul de colaborare politică prevede, după alegerile parlamentare, formarea unui grup parlamentar comun. Geoană a mai spus că numărul co­le­giilor uninominale în care vor candida conservatorii va fi decis în funcţie de rezultatele PC la alegerile locale.

×
Subiecte în articol: politic