x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT

Combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2023   •   11:00
Combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT

Președintele Klaus Iohannis anunță, luni, că a decis introducerea pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT a combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor: „Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare”.

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a putea să găsim soluții pentru a combate acest flagel. Am decis să introduc pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și societale”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului subliniază importanța comportamentelor preventive și responsabile.

„Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun. Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, încheie Iohannis.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: klauss iohannis droguri