x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia lui Ţuţuianu a pus batista pe ţambal

Comisia lui Ţuţuianu a pus batista pe ţambal

de Marius Gîrlașiu    |    10 Feb 2017   •   08:48
Comisia lui Ţuţuianu a pus batista pe ţambal
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul de Interne “au o colaborare foarte bună”. Aceasta este concluzia şefului Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Adrian Ţuţuianu, după audierile de ieri legate de scandalul SMS-urilor trimise de ofiţerii de informaţii în noaptea violenţelor din Piaţa Victoriei.

 

Directorul SRI, Eduard Hellvig şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au fost audiaţi ieri în comisia parlamentară pentru controlul SRI, pentru a da explicaţii cu privire la violenţele provocate de huligani la protestele din Piaţa Victoriei. SRI şi MAI s-au contrazis după incidentele din noaptea de 1 februarie. Serviciul a transmis public că a informat MAI în privinţa izbucnirii violenţelor, însă ministrul de Interne a susţinut la acel moment că totul a constat într-un simplu SMS trimis de un ofiţer de informaţii către un secretar de stat şi şeful poliţiei.

 

Iohannis, criticat subtil

Concluzia şedinţei a fost că relaţia dintre SRI şi MAI funcţionează, însă, ireproşabil. "Am putut constata că între cele două instituţii, la acest moment, există o colaborare foarte bună şi un schimb de informaţii care sunt utile din perspectiva atribuţiilor celor două autorităţi şi că această comunicare are la momentul acesta intensitate maximă”, a precizat Ţuţuianu. Senatorul PSD n-a ratat ocazia şi l-a înţepat subtil pe preşedintele Klaus Iohannis, cel care o acuzase pe şefa de la Interne că a ştiut din cursul zilei ce va urma în Piaţa Victoriei însă nu a făcut nimic. “Această percepţie publică a fost generată mai degrabă de declaraţiile făcute în spaţiul public de persoane care au autoritatea funcţiilor pe care le ocupă şi din care ar fi rezultat că MAI nu ar fi gestionat corespunzător evenimentele în special în data de 1 februarie". Ţuţuianu a mai spus, “ca o concluzie personală”, că protestele din Piaţa Victoriei sunt “manipulate”, iar “85% din cei din piaţă nu au citit ordonanţa”.

 

Eduard Hellvig, director SRI: Nu îmi reproşez absolut nimic. SRI nu a fost şi nu va fi niciodată implicat politic în mandatul meu.

 

×