x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Comisia sufrageria” amână convocarea şefei DNA

“Comisia sufrageria” amână convocarea şefei DNA

de Marius Gîrlașiu    |    07 Noi 2017   •   08:33
“Comisia sufrageria” amână convocarea şefei DNA
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Maria Vasii, avocata liderului PSD Liviu Dragnea în dosarul de la Instanţa supremă, va fi audiată în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009, au decis ieri aleşii din acest for. De asemenea, parlamentarii din comisie au hotărât să îi cheme din nou la audieri pe foştii lideri PDL Radu Berceanu şi Adriean Videanu.

Comisia care anchetează „cina cea de taină” din sufra­geria Generalului Oprea a invitat-o la audieri pe avocata Maria Vasii, după ce aceasta a declarat la Antena 3 că „s-au întâmplat chiar crime” după finala prezidenţială din decem­brie 2009. „Doamna Maria Vasii a făcut recent o afirmaţie la o televiziune menţionând că, în urma alegerilor din 2009, înţeleg că un domn judecător a murit în condiţii suspecte, pentru că ar fi deţinut nişte informaţii legate de desfăşu­rarea alegerilor. Nu ştim exact ce a vrut să spună, tocmai de aceea cred că este bine să aflăm mai multe amănunte. Dacă ţine de obiectul activităţii noastre, vom lua în considerare, dacă nu, rămâne în sarcina Parche­tului să elucideze dacă este crimă sau nu”, a declarat deputatul PSD Oana Florea, după decizia de ieri a comisiei.

În schimb, parlamentarii mai aşteaptă până să îi trans­mită o nouă invitaţie Laurei Codruţa Kovesi, având în vedere că decizia CCR prin care şefa DNA este obligată să se prezinte la audieri nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial. „O decizie care nu este publicată nu este obligatorie, pentru că nu produce efecte juridice, deci, din punctul nostru de vedere, nu există. Vom redes­chide discuţia (după publicarea deciziei CCR în M.Of. - n.r.) şi, dacă argumen­tele colegilor susţin chemarea doamnei, voi s u p u n e l a vot această propunere”, a exp licat deputatul Oana Florea. CCR susţine în motivarea deciziei prin care o obligă pe şefa DNA să se prezinte la audieri că aceasta a încălcat autori­tatea Parlamentului prin refuzul de a se prezenta în faţa Comisiei şi nu a dovedit loialitate faţă de valorile şi prin­cipiile consacrate de Constituţie. În schimb, trei dintre cei nouă jude­cători ai CCR (Livia Stanciu, Maya Teodo­roiu şi Ştefan M i n e a ) consideră că şefa DNA nu poate fi obligată să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare de anchetă.

×
Subiecte în articol: maria vasii