x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comunicarea, bat-o vina!

Comunicarea, bat-o vina!

11 Mar 2005   •   00:00

Senatorul Sorin Oprescu recunoaste criza cu care s-a confruntat PSD in ultima perioada si spune ca una dintre cauze ar fi si distorsiunile de comunicare dintre Ion Iliescu si Adrian Nastase.


LAVINIA DIMANCEA

EXEMPLE. In enumerarea cauzelor crizei din PSD, Sorin Oprescu aminteste de toate "intepaturile" si "derapajele" intre liderii PSD, gen "prostanac" sau "Jihad"
Sorin Oprescu a declarat joi seara, intr-o emisiune televizata, ca PSD a trecut printr-o criza si ca "lucrurile au inceput sa se incheie". Senatorul a explicat ca aceasta criza a fost generata de o serie de "nelinisti si nervozitati" pe fondul "distorsiunilor si defectelor de comunicare intre Ion Iliescu si Adrian Nastase". El a facut referire la unele declaratii ale celor doi, spunand ca toate "intepaturile" si "derapajele" intre liderii PSD, gen "prostanac, jihad" (prima apartinand lui Iliescu si a doua lui Nastase), trebuie luate ca un preambul al schimbarilor si nu ca schimbarea ca atare a partidului.

TRANTA. Referitor la candidatura sa pentru functia de presedinte executiv, Oprescu a declarat ca intra in aceasta cursa pentru ca are "ceva de propus colegilor sai si partidului". El va fi in competitie pentru acest post cu Adrian Nastase, dar a aratat ca nu vrea o "tranta" cu acesta. "Nu se pune problema sa candideze un om contra celuilalt. Unul dintre noi va sta pe scaunul acesta. Totul cauta sa fie mutat intr-o simpla tranta: tranta Oprescu - Nastase, tranta Iliescu - si altcineva. Nu, va fi o lupta de idei, o batalie de idei", a aratat Oprescu. Intrebat de faptul ca Iliescu l-a nominalizat deja pe Nastase ca fiind cel mai bun pentru functia de presedinte executiv, Oprescu a raspuns in stilul sau cunoscut: "Nu pot fi confundat cu omul de casa al unuia sau al altuia", iar decizia apartine Congresului. Pe de alta parte, senatorul a aratat ca si el se simte ca la 26 de ani, dupa cum Iliescu se simte ca la 45 de ani, iar Nastase ca la 35 de ani.

CANDIDATURA
Presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, a anuntat ieri ca va candida din nou pentru sefia filialei. "Voi candida cu siguranta. Sa vedem si care vor fi ceilalti contracandidati pentru ca va fi competitie in partid", a spus Rus, citat de Mediafax. Ceilalti lideri de la Cluj, Vasile Dancu, Vasile Puscas si Vasile Soporan, au declarat ca nu vor candida impotriva lui Rus. "Tintesc alte functii mai importante, in partid", a explicat Vasile Dancu. In privinta unei candidaturi pentru o functie de conducere la nivel central, Ioan Rus a spus ca inca se gandeste ce are de facut.

×
Subiecte în articol: politic