x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidatura lui Ponta la preşedinţie, validată de congresul extraordinar al PSD

Candidatura lui Ponta la preşedinţie, validată de congresul extraordinar al PSD

12 Sep 2014   •   08:05
Candidatura lui Ponta la preşedinţie, validată de congresul extraordinar al PSD
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României, la alegerile din luna noiembrie, a fost validată vineri de Congresul extraordinar al PSD.

Reuniunea de la Alba Iulia a avut loc în sistem de videoconferinţă, Victor Ponta fiind validat astfel de peste 30.000 de delegaţi din toată ţara din cadrul celor 46 de filiale care au adoptat rezoluţii în acest sens.

Venit la microfon, după ce a fost validat candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, Ponta şi-a început discursul cu o glumă: "Am stat până acum în cămaşă de prim-ministru, acum mi-am pus haina de preşedinte".

El a reafirmat că este mândru pentru că este român, că este PSD-ist şi a adăugat că doreşte să fie un preşedinte al dialogului şi care să realizeze pentru a doua oară Marea Unire.

"Cred foarte tare în două lucruri care sunt pilonii programului meu prezidenţial: România are nevoie de o adevărată schimbare dusă până la capăt a tot ce a fost cu adevărat rău şi ne-a împărţit în aceşti zece ani şi adevărata schimbare, cea mai mare schimbare este ca românii să fie din nou uniţi. Vreau ca marea unire a românilor să o facem împreună, după zece ani de dezbinare. Acesta este obiectivul principal al candidatului şi al preşedintelui Victor Viorel Ponta", a adăugat preşedintele PSD.

Acesta a afirmat că, alături de PSD, a dovedit dincolo de vorbe, prin fapte. "Aţi dovedit dvs., în primul rând (...), cel mai mare partid al ţării, care nu a reuşit să câştige alegerile din 2004 încoace, am reuşit să le arătăm că ne putem schimba noi. Am îndreptat lucruri care erau de îndreptat şi suntem de fiecare dată promotorii adevăraţi ai schimbării în România. (...) PSD este cu adevărat partidul care s-a schimbat cel mai mult şi care poate să schimbe cu adevărat România. Schimbarea înseamnă un alt mod de a face politică", a spus Ponta.

Liderul social-democraţilor a subliniat că preşedintele ţării este cel care trebuie, într-adevăr, să fie acel simbol al unităţii naţionale, al Marii Uniri, fără de care nicio naţiune nu are şansa de a-şi păstra identitatea şi a-şi promova valorile.

"Împreună, în 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, putem şi suntem capabili să fim din nou uniţi, să fim mândri că suntem români. (...) Ca preşedinte al României mă voi lupta ca România şi românii să fie din nou uniţi", a adăugat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, "aşa cum este normal într-o democraţie", adversarii politici ai PSD spun că nu trebuie schimbat nimic. "A fost bine în ultimii zece ani, trebuie să se continue ceea ce a făcut Traian Băsescu, nu trebuie să fim uniţi, trebuie să avem ziduri între noi", a adăugat ironic preşedintele PSD.

×