x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congresul Extraordinar al PMP: Eugen Tomac, ales preşedinte al partidului

Congresul Extraordinar al PMP: Eugen Tomac, ales preşedinte al partidului

19 Feb 2022   •   16:00
Congresul Extraordinar al PMP: Eugen Tomac, ales preşedinte al partidului

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales sâmbătă pe Eugen Tomac ca preşedinte al formaţiunii politice.

Eugen Tomac a fost reales președinte al PMP la congresul desfășurat sâmbătă la București. La adunare nu a participat și Cristian Diaconescu, fostul președinte al PMP, care a susținut că a fost încălcată procedură în momentul convocării congresului.

Eugen Tomac este eurodeputat din 2019, iar în perioada 2015-2020 a mai ocupat funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară.

„Am acceptat să-mi asum din nou o misiune atât de dificilă, pentru că îmi pasă de ceea ce am construit împreună, îmi pasă de fiecare membru al partidului nostru care a investit muncă, încredere și speranță. România are nevoie de un partid curat, liber și curajos, care să promoveze valorile creștin-democrate. Un partid care să onoreze înaintașii ce au făurit România, să nu uite jertfa ostașilor noștri, să le păstreze vie amintirea tuturor celor care au murit în chinuri, la ordinul regimurilor totalitare”, a anunțat Eugen Tomac după Congres.

Președintele ales al PMP a prezentat prioritățile partidului în noul său mandat.

„România are nevoie de măsuri concrete, nu de vorbe goale. Noi nu ne vom abandona proiectele: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, reducerea numărului de parlamentari la 300 sau noua lege a sănătății râmân demersuri pe care ni le asumăm și le vom promova în continuare”, a adăugat Tomac.

Recent, Colegiul Naţional al PMP a decis convocarea Congresului PMP, la Bucureşti, pentru alegerea unei noi conduceri.

Fostul lider, Cristian Diaconescu, a contestat decizia membrilor Colegiului Naţional al PMP. El spune că refuză să participe la orice încercare de „sabotare a existenţei PMP” şi-l acuză pe Eugen Tomac că are o strategie pentru a oferi partidul „în schimbul unor beneficii personale iluzorii”.

Diaconescu a anunţat că, în calitate de preşedinte al PMP, a convocat Congresul partidului pe data de 26 martie.


 

×
Subiecte în articol: Eugen Tomac