x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congresul PMP în care va fi aleasă din nou conducerea partidului a început la Palarlament

Congresul PMP în care va fi aleasă din nou conducerea partidului a început la Palarlament

27 Mar 2016   •   13:10
Congresul PMP în care va fi aleasă din nou conducerea partidului a început la Palarlament

Congresul Partidului Mişcarea Populară, în care va fi aleasă din nou conducerea partidului, după ce Curtea de Apel a respins înfiinţarea formaţiunii politice Mişcarea Populară, a început, duminică, la Palatul Parlamentului.

În deschiderea Congresului Extraordinar al PMP, Traian Băsescu a urat "La Mulţi Ani" Basarabiei, cu ocazia Zilei Unirii cu România şi "Paşte fericit" creştilor catolici.

În cadrul Congresului urmează să fie modificat Statutul şi să fie aleasă conducerea formaţiunii, inclusiv a preşedintelui PMP. 

Congresul extraordinar al PMP a fost convocat pentru realegerea preşedintelui, în condiţiile în care instanţa a respins înregistrarea modificările statutului şi componenţei conducerii făcute în congresul anterior. În cadrul lucrărilor Congresului PMP vor avea loc alegeri atât pentru conducerea partidului, cât şi pentru membrii Comisiei de Cenzori şi ai Comisiei de Arbitraj şi Integritate.

În acest moment, preşedinţia interimară a PMP este deţinută de prim-vicepreşedintele Siegfried Mureşan, după ce alegerea lui Traian Băsescu a fost anulată de Curtea de Apel Bucureşti care a decis că partidul Mişcarea Populară nu poate fi înfiinţat.

Traian Băsescu anunţa, după ce instanţa a respins înregistrarea în Registrul partidelor politice a Mişcării Populare, că partidul său se va prezenta în alegerile locale cu numele vechi, Partidul Mişcarea Populară, fostul preşedinte acuzând că hotărârea judecătorească a fost luată după implicarea ”Sectei Securităţii Naţionale”.

”V-aţi încurcat, băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul. PMP, refaceţi listele de semnături pentru candidaţi!”, scria Băsescu pe pagina de Facebook.

Tribunalul Bucureşti admisese, în 15 decembrie 2015, cererea de înregistrare a formaţiunii politice ”Mişcarea Populară”, reprezentată de Traian Băsescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu şi Dorel Onaca.

Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, iar pe 18 martie instanţa a admis apelul procurorilor, a schimbat sentinţa Tribunalului Bucureşti şi a respins cererea de înregistrare a partidului.

Traian Băsescu a fost ales preşedintele MP în cadrul unui congres, în toamna anului trecut, atunci când formaţiunea politică a fost lansată sub denumirea Mişcarea Populară.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: congres pmp traian basescu