x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Consilier local USR, suspendat din partid după ce a mers cu jandarmii să verifice un restaurant din Timișoara

Consilier local USR, suspendat din partid după ce a mers cu jandarmii să verifice un restaurant din Timișoara

26 Mar 2021   •   10:12
Consilier local USR, suspendat din partid după ce a mers cu jandarmii să verifice un restaurant din Timișoara
Sursa foto: Foto: Facebook/ Ana Munteanu

Ana Munteanu, consilier în Consiliul Local Timișoara, a fost suspendată din USR pentru un an, după ce a mers cu jandarmii într-un restaurant din oraș, săptămâna trecută, pentru a verifica respectare măsurilor de carantinare.

Biroul Judeţean (BJ) al USR Timiş, întrunit joi seara, a adoptat cu unanimitate de voturi suspendarea consilierului local Ana Munteanu din calitatea de membru al partidului, pentru un an.

USR Timiș a afirmat că Ana Munteanu „a făcut o eroare de judecată și a acționat într-o manieră neinspirată și inadecvată poziției de consilier local”.

„Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timişoara, nu este să încerce să se substituie instituţiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări şi a sancţiona încălcarea regulilor. Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale şi să avem încredere că ele vor acţiona potrivit legii. Întrucât modul în care colega noastră a înţeles să acţioneze nu reflectă voinţa noastră, ca organizaţie, şi nici valorile pe care USR le promovează, s-a hotărât suspendarea Anei Munteanu din calitatea de membru al partidului pentru un an de zile, începând cu data de 26 martie, cu titlu de sancţiune. Îi îndemnăm, în continuare, pe toţi cetăţenii să respecte regulile de distanţare socială, restricţiile de circulaţie aflate în vigoare din cauza pandemiei şi să se vaccineze cât mai curând. Ţine de noi toţi să trecem cu bine peste aceste momente grele, dar o putem face doar împreună, ca o comunitate", mai spun reprezentanţii USR Timiş.

 

 

×
Subiecte în articol: ana munteanu timisoara