x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Consilierul Elenei Udrea e verde iar!

Consilierul Elenei Udrea e verde iar!

de Monalise Hihn    |    11 Ian 2011   •   14:54
Consilierul Elenei Udrea e verde iar!

În data de 16 ianuarie în comuna Baru din judeţul Hunedoara au loc alegeri pentru desemnarea primarului localităţii. Acestea se organizează după ce fostul primar liberal al comunei, Daniel Răducanu, a demisionat din funcţie şi din PNL ca să candideze pentru postul de deputat din Colegiul nr. 3, din partea PDL.

În schimbul trădării, Răducanu a devenit consilier al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Răducanu a pierdut alegerile pentru postul de deputat, deşi a încercat din răsputeri să nu îşi asocieze numele de cel al PDL. Chiar de la începutul campaniei electorale el a făcut declaraţii şocante legate de Partidul Democrat Liberal şi a refuzat să folosească portocaliul, alegând verdele, strategie electorală folosită şi de Teo Trandafir. El a spus atunci că: “Admit faptul că a fost murdărită această culoare (n. red.: portocalie) de către actuala guvernare. Sunt de acord că actuala guvernare a făcut greşeli majore. Eu sunt liberal, dar candidez din partea PDL!”. Mai mult, pe afişele sale electorale nu apărea nici sigla Partidului Democrat Liberal, Răducanu mulţumindu-se doar cu sloganul “Omul locului” şi cu fotografia sa, pe fundal verde. După ce a pierdut alegerile, în mediile politice sloganul “Omul locului” a fost luat în derâdere, Răducanu fiind numit “Omul locului 2”, reprezentantul PDL fiind devansat în bătălia pentru Colegiul nr. 3 cu aproape 1.400 de voturi de către Mariana Câmpeanu (PNL).

În acelaşi timp, imediat după alegeri, televiziunea locală Hunedoara TV a dat publicităţii o serie de înregistrări audio, făcute în ziua alegerilor pentru postul de deputat, în care membri ai PDL dezvăluiau cum au reuşit să strângă voturi pentru candidatul partidului, Daniel Răducanu: prin mită electorală, ameninţări şi şantaj. Discuţiile purtate în sediul PDL Călan arătau că mai mulţi pedelişti au ameninţat diverşi privaţi din comuna Bunila, pentru aceştia, la rândul lor, să îi determine pe oameni să îl voteze pe Răducanu, cum comisarul şef de Protecţia Consumatorilor Hunedoara, Romi Cărmăzan, a plătit un chef pentru mai multe persoane la o crâşmă din satul Coroieşti şi cum tot şeful OPC s-a dus cu 350 de pachete cu dulciuri şi sucuri la diverse familii nevoiaşe pentru ca acestea să voteze apoi cu “Omul locului”. În înregistrări apr şi numele lui Gheorghe Falcă, care le-ar fi promis primarilor din colegiu proiecte în valoare de 5 milioane de euro dacă reuşesc să strângă voturi pentru reprezentantul PDL. Mai mult, directorul Electrocentrale Deva, Cristian Marius Vladu, vorbea despre o sponsorizare de 1,5 miliarde de lei vechi pentru PDL.

Acum, în comuna Baru este campanie electorală. Daniel Răducanu candidează din nou. Se ruşinează iar cu portocaliul, aşa că a ales verdele. Vorba imnului PDL, probabil: “Umblă vorbă de soroc/Verde înrourat/Că noi n-am avea noroc/Verde înrourat”. Din nou lipsesc sigla şi numele partidului. Acum scrie doar “Am construit pentru Baru”. De altfel, preşedintele interimar al PDL Hunedoara, Viorel Arion, a declarat într-o emisiune televizată că formaţiunea politică a respectat legea şi a folosit mereu sigla şi numele partidului, iar în ceea ce priveşte culoarea crede că PDL se rebranduieşte: “Arătaţi-mi unde există vreun banner sau afiş pe care nu stă scris PDL că îl mănânc. În ceea ce priveşte culoarea poate că partidul se rebranduieşte!”.

×