x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Control la Casa Naţională de Pensii

Control la Casa Naţională de Pensii

16 Mai 2009   •   00:00

Dan Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului României, l-a interpelat pe ministrului Muncii, Marian Sârbu, cu privire la activitatea Casei Naţionale de Pensii.



În acest context, Dan Voiculescu a declarat: "Zilnic primesc scrisori de la pensionari din toată ţara care reclamă erori la calcularea pensiilor şi vicii grave de comunicare în activitatea Casei Naţionale de Pensii. Este imperativ să identificăm problemele şi să le rezolvăm.

Sunt pensionari cărora li s-a calculat greşit pensia de trei-patru ori şi care fie au fost privaţi de drepturile lor legitime, fie au fost obligaţi să returneze sume de care nu dispun. Este o nedreptate acută să sancţionăm pensionarii pentru erorile sistemului.

Sunt oameni ajunşi la vârste venerabile, cu o sănătate fragilă, care umblă ani la rând prin tribunale, pentru că sunt funcţionari care nu ştiu, nu vor sau nu pot să le calculeze corect pensia. Vreau să mă asigur că situaţia se va schimba, iar Casa Naţională de Pensii va lucra în slujba pensionarilor, nu împotriva lor".

×
Subiecte în articol: politic