x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Convenţia naţională extraordinară a PDL, pentru alegerea noii conduceri a partidului, va avea loc în 30 iunie

Convenţia naţională extraordinară a PDL, pentru alegerea noii conduceri a partidului, va avea loc în 30 iunie

19 Iun 2012   •   09:25
Convenţia naţională extraordinară a PDL, pentru alegerea noii conduceri a partidului, va avea loc în 30 iunie

UPDATE 12:55 - Conventia Nationala Extraordinara a PDL pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc in 30 iunie, a decis, astazi, Consiliul National de Coordonare al formatiunii.

"Fiecare are si un calcul personal, nu numai in ceea ce priveste partidul. O sa va spun despre mine in zilele urmatoare", a declarat Elena Udrea, dupa sedinta CNC.

Citeste si Oltean: Cei care candideaza la sefia PDL trebuie sa-si anunte candidaturile astazi, cel tarziu maine

Citeste si Raluca Turcan: Vasile Blaga poate fi unul dintre oamenii care vor conduce PDL

Emil Boc, presedintele demisionar al PDL, a afirmat ca "avem nevoie si de cei care au obtinut rezultate bune la alegeri, dar si de cei care n-au candidat. PDL nu are voie sa piarda valorile pe care le are". "Nu voi mai candida pentru o alta functie in PDL", a precizat fostul premier.

Conform lui Boc, decizia de convocare a Conventiei in 30 iunie a fost luata cu o majoritate covarsitoare, fiind inregistrate doar doua abtineri.

UPDATE 12:38 - Vasile Blaga si Sever Voinescu au sustinut, in sedinta CNC al PDL, ca data convocarii Conventiei Nationale Extraordinare sa fie 30 iunie, au declarat pentru Mediafax, surse din partid, care au precizat ca urmeaza votul pentru stabilirea datei.

UPDATE 12:30 - Cristian Boureanu si Gheorghe Stefan au propus, in sedinta CNC, organizarea in 23 iunie a Conventiei Nationale Extraordinare, au declarat, pentru Mediafax, surse din partid.

Conform surselor citate, dupa ce s-a aprobat, prin vot, convocarea Conventiei Nationale Extraordinare, Cristian Boureanu si Gheorghe Stefan, zis, Pinalti, au propus ca aceasta sa fie organizata in 23 iunie, adica peste cinci zile. La aceasta ora, CNC discuta aceasta propunere.Consiliul National de Coordonare al Partdului Democra Liberal discuta si voteaza, astazi, propunerea Colegiului Director de organizare a Conventiei Nationale extraordinare a formatiunii.

CNC al PDL a aprobat, astazi, organizarea Conventiei Nationale Extraordinare pentru alegerea noii conduceri a partidului, urmand sa fie stabilita data la care aceasta sa aiba loc. Potrivit unor surse democrat-liberale, citate de Mediafax, votul a avut loc la scurt timp dupa inceperea sedintei Consiliului National de Coordonare (CNC) al PDL. Astfel, CNC a aprobat convocarea Conventiei Nationale Extraordinare, cu majoritate de voturi, inregistrandu-se doar sase abtineri, au precizat aceleasi surse.

Deputatul PDL Cristian Boureanu a declarat, inaintea sedintei CNC, ca devansarea Conventiei Nationale este una dintre solutiile in discutie, aratand ca primarii vin dupa o campanie de o luna de zile si lumea asteapta o clarificare.

"Cred ca este una dintre solutiile pe care le putem avea, sa nu uitam ca primarii vin dupa o campanie de o luna de zile. Lume asteapta o clarificare, fiecare stie ce este mai bine pentru partid", a spus Boureanu, potrivit Mediafax.

Intrebat in legatura cu faptul ca Theodor Paleologu a calificat drept "puci" devansarea Conventiei, Boureanu a spus: "Nu stiu de cand orice chestiune democratica poate fi definita puci. Nu am citit nicaieri definitia aceasta si cred ca acest partid s-a dezobisnuit sa aiba alegeri democratice, Conferinte Nationale in ultimii 10 ani".

Boureanu a adaugat ca partidul are nevoie de "fiecare pdl-ist, chiar si mort". El a spus ca nu s-a hotarat daca va candida pentru viitoarea conducere.

Vicepresedintele demisionar al PDL Elena Udrea a declarat ca este o idee buna organizarea Conventiei Nationale la sfarsitul acestei saptamani, aratand ca trebuie vazut daca tehnic se poate organiza acest lucru.

"Cred ca poate fi facuta, daca tehnic avem din teritoriu informatii ca se poate organiza in week-end-ul acesta. Cred ca este o idee buna", a spus Udrea inainte de sedinta CNC al partidului.

Vicepresedintele demisionar al PDL Theodor Paleologu a declarat ca a auzit un zvon privind intentia de a organiza Conventia Nationala a partidului in 23 iunie, el aratand ca acest lucru "echivaleaza cu un puci, un puci FSN-ist".

"Ce aud ca zvon deocamdata, si anume intentia de a organiza Conventia Nationala pe 23 iunie, echivaleaza cu un puci, un puci FSN-ist. Nu sunt de acord cu asa ceva. Vi se pare normal ca o Conventia Nationala sa fie organizata in cateva zile? E normala o asemenea fusareala?", a spus Paleologu, inaintea reuniunii Consiliului National de Coordonare al PDL.

×