x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Copos, amenintat de Luca si Vantu

Copos, amenintat de Luca si Vantu

de Aniela Nine    |    03 Feb 2006   •   00:00
Copos, amenintat de Luca si Vantu

Liderul PC, Dan Voiculescu, a dezvaluit ieri ca vicepremierul Gheorghe Copos a fost amenintat telefonic de catre Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vantu in contextul discutarii in Guvern a ordonantei care permitea vanzarea catre angajatii PETROM a 8% din actiunile companiei.

Vicepremierul Gheorghe Copos a fost amenintat telefonic de oamenii de afaceri Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vantu in perioada in care Guvernul urma sa discute o ordonanta prin care se dadea unda verde vanzarii catre angajatii PETROM a 8% din actiunile companiei. Dezvaluirea a fost facuta ieri de presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu. "Copos a primit un telefon inainte de votul din Guvern cu 8% pentru Petrom, iar la capatul telefonului era S.R. Stanescu, care le-a facut legatura, erau cu el in camera, domnului Luca si domnului Vantu. Si mesajul era: «Copos, daca nu semnezi, te terminam!»", a povestit Dan Voiculescu. Intrebat daca vicepremierul Copos a facut vreo sesizare in legatura cu acest telefon, liderul PC a declarat ca informatiile ar fi fost credibile daca aceasta convorbire ar fi fost inregistrata. Singura reactie a lui Copos a fost, a precizat Voiculescu, ca vicepremierul nu a votat ordonanta respectiva. "Pe cine puteam sa sesizam? Convorbirea trebuia sa fie imprimata", a spus Voiculescu.

REACTII. Contactat telefonic de Jurnalul National, vicepremierul Gheorghe Copos a confirmat existenta acestei convorbiri telefonice si a dorit sa puncteze ca acel telefon nu l-a impiedicat sa voteze impotriva ordonantei in sedinta de guvern.

In replica, Sorin Ovidiu Vantu a remis presei un comunicat in care sustine ca este vorba de o incercare de distragere a atentiei de la acuzatiile formulate de DNA la adresa lui Gheorghe Copos si ameninta cu chemarea in instanta a lui Copos si Voiculescu.

TAINUIRE. Pe de alta parte, liderul conservatorilor i-a cerut presedintelui Basescu sa iasa din sfera generalului si sa lamureasca acuzatiile la adresa trusturilor de presa. De altfel, el a amintit ca nu este pentru prima oara cand Basescu face acuzatii fara sa si nominalizeze si ca, de asemenea, de fiecare data PC i-a cerut sefului statului sa "vorbeasca concret". "Sa nu vorbeasca de presa in general, pentru ca poate fi considerata ca o incercare de intimidare a presei", a afirmat Voiculescu. "Ministrul nostru nu de mult l-a acuzat ca tainuieste si a avut dreptate. Un presedinte nu are dreptul sa stie dar sa nu nominalizeze. Asta nu e atitudine de presedinte, nu cadreaza cu functia de presedinte al unui stat", a mai adaugat el.

GUVERNARE
Tema unei eventuale iesiri de la guvernare, abordata iar ieri in discutiile cu presa, a fost lamurita o data in plus de presedintele PC. "Cel putin pana la clarificarea problemei integrarii ramanem la guvernare. In acel moment, spun de acum, ca ne consideram dezlegati de datoria asumata prin intrarea la guvernare", a explicat Voiculescu. Ce se va intampla dupa momentul aflarii deciziei finale in privinta aderarii, se va stabili la momentul oportun, fie ca ar fi vorba de o alianta cu PD, fie cu PNL. "Un singur lucru e clar: nu vom fi cauza unei crize politice care sa puna in pericol aderarea", a subliniat Dan Voiculescu.

IN FUNCTIE
Liderul PC, Dan Voiculescu, a precizat ieri ca vicepremierul Gheorghe Copos nu si-a scris demisia din functiile detinute in partid. "Copos a avut intentia de a se retrage si n-a materializat-o. E inca in functie", a spus Dan Voiculescu, adaugand ca nu este cazul sa se ia masuri impotriva unui membru de partid fara a se dovedi acuzatiile care i se aduc.
×
Subiecte în articol: politic voiculescu copos dan