x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlăţean: "Boc vrea să fraudeze alegerile"

Corlăţean: "Boc vrea să fraudeze alegerile"

09 Oct 2009   •   00:00

Senatorul PSD Titus Corlăţean l-a acuzat, astăzi, într-o conferinţă de presă, pe primul-ministru Emil Boc de tentativă de fraudare a alegerilor prezidenţiale, întrucât ar fi solicitat, săptămâna trecută, în Guvern, dublarea numărului secţiilor de votare din străinătate, fără un fundament coerent.



Corlăţean a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, premierul Boc a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să aprobe creşterea numărului de secţii de votare din străinătate, care să fie operaţionale pentru alegerile prezedenţiale, astfel încât numărul acestora să ajungă la 400, dublu faţă de numărul secţiilor deschise la alegerile europarlamentare (190).

El a precizat, astfel, că premierul Boc vizează creşterea de 10 ori a numărului de secţii de votare în Spania ( de la 9 la 90), de şase ori în Italia (de la 16 la 90) şi de şase ori în R. Moldova (de la 4 la 25).

Corlăţean a precizat că demersului premierului Boc de a dubla numărul secţiilor de votare din cele trei ţări enu are un fundament coerent, în condiţiile în care numărul românilor care votează în străinătate este relativ egal la diferite scrutinuri – circa 13.000 – iar ambasadele au solicitat o creştere limitată a numărului secţiilor, care să ţină cont de resursele bugetare şi umane disponibile.

El a arătat că se intenţionează ca la şefia birourilor secţiilor de votare din străinătate să nu mai fie desemnaţi diplomaţi, cum era până în prezent, ci şefi ai organizaţiilor PDL din străinătate sau şefi ai asociaţiilor românilor, afiliate PDL.

Corlăţean a precizat că şeful organizaţiei PDL în străinătate, William Brânză, este cel care organizează acest proces în Spania, împreună cu vărul său, Daniel Ioniţă, care este liderul PDL în Spania şi şef al filialei din Spania a Poştei Române, informează Mediafax.

Senatorul PSD a adăugat că, în calitate de preşedinte al Comisiei de politică externă din Senat, va trimite, săptămâna viitoare, o invitaţie ministrului interimar de Externe, Cătălin Predoiu, pentru a fi audiat de comisiile parlamentare reunite de politică externă şi a explica stadiul actual al organizării procesului electoral în străinătate.

Corlăţean a adăugat că PSD solicită MAE şi ministrului interimar de Externe să-şi facă datoria şi să rămână în afara jocurilor politice, în pofida presiunilor politice.

×
Subiecte în articol: politic