x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlăţean, despre un Guvern PSD-PDL: Ce spun muzele otrăvite ne interesează prea puţin!

Corlăţean, despre un Guvern PSD-PDL: Ce spun muzele otrăvite ne interesează prea puţin!

05 Ian 2012   •   11:07
Corlăţean, despre un Guvern PSD-PDL: Ce spun muzele otrăvite ne interesează prea puţin!

Scenariul avansat acum cateva zile de fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu este demontat de Uniunea Social Liberala. Lazaroiu estima ca anul 2013 va aduce un Guvern PSD-PDL si posibil UNPR, pentru a avea o majoritate solida in Parlament, necesara modificarii Constitutiei. De cealalta parte, Vicepresedintele PSD, Titus Corlatean, a declarat la RFI ca unitatea USL este "cheia succesului electoral".

"Ceea ce spun muzele otravite ne intereseaza prea putin! Noi am ascultat aceasta melodie, pe unii i-a vrajit, din pacate, in 2009, aceasta tematica a unei mari aliante stanga-dreapta, daca PDL-ul poate fi numit dreapta. Noi avem un proiect politic extrem de serios, extrem de ambitios si unitatea Uniunii Social Liberale reprezinta cheia succesului electoral in 2012, dar si cheia unei guvernari solide dupa 2012. Ce va face un posibil Guvern USL dupa noiembrie-decembrie 2012? Exista prioritati si exista provocari economice, sociale extrem de serioase. Fara unitatea unui Guvern bazat pe USL, acest lucru nu se va putea realiza", a declarat la RFI Titus Corlatean.

Vicepresedintele PSD a spus ca "trebuie modificata Constitutia, trebuie adusa la zi, trebuie rectificate o serie de formulari imprecise, care iata, au dat posibilitatea unui presedinte nedemocratic sa fructifice in avantajul sau si impotriva spiritului Constitutiei situatia constitutionala de fapt. Deci noi vom avea de modificat o Constitutie si pentru asta avem nevoie de o majoritate solida, puternica, bazata pe USL".

Corlatean a mai precizat ca nici PSD, nici PNL si nici PC nu au intentia sa rupa USL. "Nu avem intentia, nici noi, social-democratii, nici colegii liberali si nici conservatorii sa schimbam aceasta situatie juridica, pentru ca suntem inregistrati la Tribunal si de fapt este o echipa care va reprezenta cheia succesului electoral in 2012", conchide liderul social-democrat. (V.M.)

×