x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Băsescu va fi nevoit să caute soluţii pentru guvernare

Crin Antonescu: Băsescu va fi nevoit să caute soluţii pentru guvernare

30 Ian 2010   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat astăzila Poiana Braşov, că preşedintele Băsescu va fi nevoit de realitate sau de oamenii ieşiţi în stradă să caute soluţii de guvernare pragmatice, de avarie, care să salveze România, PNL fiind pregătit să să guverneze prin programele sale.



 "Nu cred că preşedintele României, care azi face şi desface totul în această ţară, se va gândi într-o zi că e totuşi o prea mare batjocură şi că nu merită ţara asta aşa ceva, nici cei cinci milioane care i-au dat încredere, nici cei cinci milioane care i-au dat o lecţie, şi că ţara asta merită un Guvern ceva mai bun decât Guvernul Boc-Udrea. Dacă lucrurile merg aşa, o urmă de responsabilitate pe care, în calitate de şef al statului, Traian Băsescu trebuie să o păstreze îl va face în faţa realităţii să caute soluţii, şi chiar dacă nu a făcut acest lucru atunci când era un moment foarte bun şi foarte necesar, după ce şi-a obţinut cu chiu şi vai mandatul de preşedinte la Bucureşti la Chişinău şi la Paris, s-ar putea să fie nevoit de realitate sau de stradă să caute soluţii pragmatice de avarie", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că în acest sens "PNL nu se va da înapoi atunci când se va pune problema cinstit ca această ţară să fie salvată", menţionând însă că nu are "nicio speranţă legată de buna credinţă a celui sau celor care decid acest lucru azi în România", dar că el e primul care îşi doreşte ca PNL să intre la guvernare. "Sunt primul care doresc să guvernăm, mâine dacă se poate, în seara asta dacă se poate, cu o singură precizare: dacă într-adevăr am minime garanţii că guvernarea înseamnă ceva din ceea ce noi credem că trebuie făcut pentru România şi nu prezenţa formală de participanţi mituiţi la guvernare. Cred că trebuie să venim cât mai repede posibil la guvernare, nu pentru că ne e foarte greu în opoziţie", a spus Antonescu.

El a ţinut să menţioneze că ştie "cât de greu" le este primarilor şi aleşilor locali, în opoziţie, "cu o putere care are acest comportament de partid stat". "Ştiu cât vă este ştiu cât de greu pentru că aţi primit un mandat şi aţi asumat promisiuni. Îi înţeleg pe aleşii noştri locali cât le e de greu atunci când nu pot din lipsă de fonduri, dintr-o hărţuială continuă, obstrucţie birocratică, să se ţină de cuvânt faţă de alegătorii lor, dar nu pentru asta în primul rând aş intra şi mânie la guvernare, ci pentru că fiecare zi guvernată de această putere în acest fel depreciază, degradează şansa României de a continua drumul pe care până în 2008 apucase. Eu cred că am putea formula sau formulez eu în orice caz orizontul PNL în felul următor: trebuie să fim un partid care să devină capabil să câştige alegerile parlamentare şi locale din 2012, dar de asemenea să fim gata să intrăm la guvernare, şi mâine dacă e cazul, dacă vor exista condiţiile în care să facem ceva la guvernare", a spus Antonescu, citat de Mediafax. Preşedintele PNL le-a explicat aleşilor că "a guverna înseamnă să vii la putere atunci când poţi să faci nişte lucruri în care crezi, pe care ştii să le faci, despre care crezi că trebuie făcute", şi nu înseamnă "doar să duci nişte oameni să-i faci miniştri, să mai faci secretari de stat sau directori", "protecţie socială pentru câteva zeci, sute sau mii de români", şi înseamnă posibilitatea de a schimba România după chipul şi asemănarea politicilor, programelor în liberal. Pe de altă parte liberalul a mai spus că liderii PNL şi parlamentarii trebuie să aibă o relaţie mai strânsă şi mai eficientă cu primarii şi aleşii locali ai formaţiunii, fiecare caz mic de abuz trebuind să fie făcut un caz mare, un scandal din orice.

Sâmbătă a fost adoptată şi o rezoluţie a aleşilor locali ai PNL. "Apreciem că politicile adoptate de Guvernul PDL reprezintă un grav atentat la buna funcţionare a instituţiilor administraţiei publice locale, de natură să afecteze ieşirea României din criza economică.
Apreciem că este de datoria Partidului Naţional Liberal să contracareze aceste politici, atât prin acţiuni de opoziţie fermă la măsurile aberante ale Guvernului Boc, cât şi prin promovarea soluţiilor corecte pentru buna funcţionare a administraţiei publice din România", se arată în rezoluţia aleşilor locali ai PNL.

×
Subiecte în articol: politic