x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu candidează numai dacă e Congres

Crin Antonescu candidează numai dacă e Congres

de Aniela Nine    |    31 Ian 2009   •   00:00

Liberalul Crin Antonescu a declarat ieri pentru Mediafax că va candida atât la şefia partidului, cât şi la alegerile prezidenţiale din toamnă numai dacă în PNL se va convoca un Congres extraordinar în martie.



"Dacă şi numai dacă va avea loc un congres extraordinar există posibilitatea să depun candidatura la aceste două funcţii, în ordinea în care se vor vota, dacă ele se vor vota. Eu sunt convins că e nevoie de un congres extraordinar în martie", a susţinut Antonescu.

De altfel, desemnarea unui candidat pentru prezidenţialele din noiembrie este "prioritară" pentru liberali, potrivit purtătorului de cuvânt, Bogdan Olteanu. "Vom discuta la Delegaţia Permanentă din luna februarie şi vom stabili şi când şi cum ne desemnăm candidatul prezidenţial, fie prin nişte alegeri primare în interiorul partidului, fie prin formula strict statutară a unui Consiliu Naţional, pe care îl putem ţine împreună cu un Congres extraordinar sau separat. Sper să găsim cel mai bun candidat la Preşedinţia României şi să facem după aceea campanie vreme de nouă luni să câştigăm Preşedinţia României. Este ceea ce ne interesează în acest an", a susţinut Olteanu.

El a subliniat că desemnarea candidatului pentru prezidenţiale este un lucru "prioritar şi trebuie făcut foarte repede", pe motiv în această situaţie "calendarul electoral e foarte clar". "De aceea, la începutul lunii martie vom desemna acest candidat, precum şi lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din iunie", a spus Olteanu.     Întrebat cum comentează posibilitatea candidaturii lui Antonescu la Preşedinţia PNL şi la Preşedinţia României, Olteanu a replicat: "Este un om extraordinar!".

×
Subiecte în articol: politic