x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Cred că existau motive pentru ca domnul Rus să demisioneze"

Crin Antonescu: "Cred că existau motive pentru ca domnul Rus să demisioneze"

de Agerpres    |    06 Aug 2012   •   08:29
Crin Antonescu: "Cred că existau motive pentru ca domnul Rus să demisioneze"

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat ca "existau motive" pentru ca ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, sa demisioneze, el dezmintind categoric o discutie privata sau oficiala cu seful de la Interne.

"Una peste alta, cred ca existau motive pentru ca domnul Rus sa demisioneze, motive care tin de gestiunea pe care ministerul condus de domnia sa o avea de tinut in vederea acestui referendum si pana la urma lucrurile merg mai departe. Dar repet, dezmint categoric - si sunt lucruri care se pot verifica - cea mai mica discutie privata, cu atat mai putin oficiala, cu domnul Rus din partea mea", a afirmat Crin Antonescu, intr-o interventie la Antena 3.

Presedintele interimar s-a declarat surprins ca numele sau a fost pomenit de ministrul Ioan Rus ca fiind unul dintre cei care ar fi facut presiuni asupra lui.

"Daca se referea la atitudinea lui Traian Basescu, cred ca nu e nicio surpriza. Am vazut in aceste zile cu totii pe Traian Basescu in public facand presiuni, e putin spus, amenintand intr-un mod inacceptabil nu doar pe domnul Rus, ci pe mai toata lumea, amenintand cu puscaria, amenintand cu tot felul de lucruri. Ati vazut toti. Ma surprinde total pomenirea numelui meu, deoarece, pe tot mandatul domnului Rus la Ministerul de Interne, l-am intalnit o singura data, in care am discutat, la solicitarea domniei sale, despre situatia Schengen. Nu am discutat nici direct, nici la telefon, nici in vreun alt fel, nu am facut, cum puteti foarte bine verifica, nicio declaratie publica la adresa domniei sale, asa incat n-am o explicatie pentru o asemenea afirmatie", a spus Crin Antonescu.

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat luni ca si-a inaintat demisia de onoare, afirmand ca nu poate accepta ca MAI sa fie partas la nimic din ceea ce nu inseamna lege si respectarea legii in Romania.

"Asupra mea si asupra Ministerului Administratiei si Internelor s-au exercitat nenumarate presiuni, nenumarate discutii, nenumarate aprecieri de catre politicienii romani, incepand cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere si al ministerului, acest lucru este complet inacceptabil. Eu sunt un politician onest si corect, iar limitele demnitatii mele mi le stabilesc singur", a spus Rus.

×
Subiecte în articol: crin antonescu ioan rus