x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Demisia parlamentarilor este o soluţie pentru a se ajunge la anticipate"

Crin Antonescu: "Demisia parlamentarilor este o soluţie pentru a se ajunge la anticipate"

20 Ian 2012   •   19:16
Crin Antonescu: "Demisia parlamentarilor este o soluţie pentru a se ajunge la anticipate"

Crin Antonescu, presedintele PNL, spune ca demisia intregului Parlament este o solutie pentru a se ajunge la alegeri anticipate, dar e o solutie riscanta.

"Spre deosebire de Italia, Grecia, Spania, noi, in Romania, avem un partid stat. Avem toata puterea concentrata la un om, ca la Mubarak, ca la Gaddafi. Ca schema, manifestatia tinteste acest cap al Puterii, acest sustinator al intregii puteri pentru ca in continuare PDL se comporta ca un partid stat. Ce spun dansii? Nici vorba de anticipate, solutia este dialogul, Adica noi ramanem la Putere, orice ar fi si vedem ce mai vreti, ce mai putem sa va dam. Asta se intampla acolo unde sunt partide stat", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

Liderul PNL sustine ca PDL trebuie sa dea un raspuns clar legat de alegerile anticipate.

"Aici lucrurile sunt destul de simple. Prima intrebare la care trebuie sa dam raspuns, si noi, si Puterea, este urmatoarea: vrem sau nu vrem alegeri anticipate? Le cere si strada, ni le arata practica din alte tari, si din istoria politica democratica. Domne, da sau nu. Noi vrem. Puterea trebuie sa ne spuna foarte clar. Deocamdata a spus un , dar poate nu e definitiv, poate se mai gandesc. Macar la sesiunea extraordinara vom vrea sa avem un raspuns oficial: da sau nu. Daca este da, daca PDL, UDMR si cine mai guverneaza spun , sa mergem la urne, venim cu un Parlament reimprospatat ca legitimitate. A doua zi dupa alegeri nimeni nu va mai putea spune: nu va mai vrem. Suntem astia, apar partide noi, voteaza independenti, cei care nu agreeaza actualele partide. Avem o competitie electorala libera, numaram voturi si vedem ce vor oamenii. Daca se poate, exista in acel moment posibilitatea unui acord politic cu care mergem la presedinte si ii cerem sa dizolve Parlamentul. Daca ni se impune de Constitutie un circuit complicat, de trei luni, mai exista o solutie: ne dam demisia toti parlamentarii. Atunci, nu se incalca nicio Constitutie pentru ca Parlamentul e dizolvat. si intram in alegeri anticipate. Ramane guvernul actual in functie si organizeaza alegeri. in 45 de zile avem alegeri, campanie", a mai declarat Antonescu.

×