x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Eu nu negociez cu Traian Băsescu propuneri la Ministerul Justiţiei"

Crin Antonescu: "Eu nu negociez cu Traian Băsescu propuneri la Ministerul Justiţiei"

02 Apr 2013   •   19:09
Crin Antonescu: "Eu nu negociez cu Traian Băsescu propuneri la Ministerul Justiţiei"
Sursa foto: Intact Images

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat marţi că nu va negocia cu preşedintele Traian Băsescu propunerea pe care liberalii urmează să o facă la Ministerul Justiţiei.

 
"Eu nu negociez acum şi cu domnul Băsescu propuneri pe care o forţă politică susţinută de o majoritate parlamentară de 70% le face. ştiţi că în privinţa aceasta am mai avut divergenţe cu domnul Băsescu. Nu mă interesează. Este o propunere pe care noi o facem, pe care o discutăm într-adevăr cu şeful Guvernului, cu premierul Ponta, pentru că este un Guvern condus de domnia sa şi suntem într-o coaliţie împreună, dar responsabilitatea acestei propuneri ne revine nouă. Ce crede domnul Băsescu despre asta este mai puţin important", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres. 
 
El a susţinut că senatorul PNL Tudor Chiuariu poate ocupa, din punct de vedere legal, funcţia de ministru al Justiţiei, punctând, însă, că acesta nu doreşte să preia mandatul pentru a nu naşte o nouă discuţie, în contextul în care a existat o decizie a instanţei în cazul său. 
 
Antonescu a precizat că a demarat discuţiile preliminare cu colegii săi de partid privind propunerile de la Ministerul Justiţiei. 
 
"Sigur că am demarat discuţii pentru că mâine avem un Birou Politic în care trebuie să luăm decizii", a declarat el. 
 
Preşedintele PNL a precizat că Biroul Politic Naţional nu este unul extraordinar. 
 
"BPN ar fi avut loc la începutul săptămânii viitoare, dar a fost convocat pentru această săptămână deoarece există subiecte presante. Dacă varianta pe care o aveam până ieri şi azi dimineaţă şi anume că domnul prim-ministru ar fi făcut propunerile şi ar fi făcut anumite propuneri, atunci subiectul în acest BPN al PNL era dacă îşi mai asumă în continuare, după ce propunerile acestea au fost făcute, Ministerul Justiţiei sau nu. Deci nu o discuţie despre vreun schimb sau vreun troc, ci pur şi simplu despre deţinerea sau nu în continuare a portofoliului Justiţiei în condiţiile mai noi, dacă ele mai sunt în vigoare - nu ştiu că am lipsit vreo două ore, am prezidat şedinţa Senatului - atunci cu atât mai mult PNL trebuie să facă o propunere pentru Ministerul Justiţiei", a spus Antonescu. 
 
El a afirmat că este posibil să aibă marţi seara o întâlnire cu premierul Victor Ponta. 
 
"Numai că am un subiect cu premierul pe tema aceasta atunci când am un nume. În privinţa aceasta probabil că în seara aceasta nu aşa ceva vom discuta. După ce partidul va avea o propunere, evident că o vom discuta cu premierul", a completat preşedintele PNL. 

×