x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Guvernul Boc este unul fără niciun orizont!

Crin Antonescu: Guvernul Boc este unul fără niciun orizont!

25 Apr 2009   •   00:00

Guvernul condus de premierul Emil Boc nu are, în nici o privinţă, nici un orizont şi nici o formulă coerentă pe care să o dezvolte şi este un guvern care "cântă după ureche melodii populiste", a declarat la Cluj-Napoca, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu.



"Avem un element nou, azi, la Cluj-Napoca, deşi pentru mine nu este nou: aţi văzut ce frumos domnul preşedinte Traian Băsescu a socotit ordonanţa Guvernului Boc prin care se reaşează salariile - şi este pentru prima dată când se pune acest principiu făţiş al politizării. Domnul preşedinte Băsescu a exprimat ideea că, poate, Guvernul se mai gândeşte la lucrurile pe care pune mâna, la lucrurile pe care le hotăreşte. Sunt măsuri care vin dintr-o filosofie cu care noi nu suntem de acord. Dacă sunt nişte salarii foarte mari - şi sunt salarii aberant de mari - atunci este bine să dăm o ordonanţă să intezicem cumulul pensiei cu salariul. Afectăm zeci de mii de oameni care nu au nici o vină şi nu sunt în situaţia de a încasa venituri uriaşe. Dacă unele salarii sunt mult prea mari, atunci dăm o ordonanţă prin care anunţăm că prin 2013-2014 salariul minim pe economie va fi de 1.600 de lei. Cum să cred nişte oameni care promit azi nişte lucruri pentru 2013 când ei au minţit la interval de o săptămână. Atât domnul Boc cât şi domnul Geoană, indirect domnul preşedinte Băsescu, ne-au spus că a doua zi după ce vin la putere măresc salariile profesorilor cu 50%.", a afirmat liderul liberal, citat de Agerpres.

Crin Antonescu a abordat, totodată, probleme legate de situaţia şi interesele PNL în Transilvania şi în judeţul Cluj: "PNL are interes strategic de recâştiga poziţii importante în marile oraşe din Transilvania. În această parte a ţării s-au întâlnit, au rodit mult mai repede, idei esenţiale pe care noi le-am susţinut, ca partid, din 1990, legate de toată gama libertăţilor, de o anumită viziune asupra dezvoltării economiei. Pentru noi, Transilvania rămâne o prioritate, un teren care trebuie recâştigat electoral, iar Clujul rămâne capitala Transilvaniei, inclusiv din punct de vedere politic".

Preşedintele PNL a mai spus că în ciuda faptului că la Cluj-Napoca un alt partid a câştigat primăria şi Consiliul Judeţean, el, alături de conducerea PNL, apreciază prestaţia colegului său Marius Nicoară, în calitate de preşedinte al PNL Cluj şi de fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Antonescu a menţionat că a propus conducerii partidului ca Marius Nicoară şi actorul Mircea Diaconu să fie consilieri ai preşedintelui PNL. "Sunt absolut convins că în campania pentru alegerile europarlamentere care urmează PNL va dovedi că are oameni cu convingeri, care fac politică. Am convingerea că la Cluj-Napoca, unde este o campanie grea pentru noi, vom obţine rezultate meritorii", a subliniat liderul liberal.

×
Subiecte în articol: politic pnl