x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Ideea cooptării UDMR la guvernare nu este agreată în PNL

Crin Antonescu: Ideea cooptării UDMR la guvernare nu este agreată în PNL

11 Dec 2012   •   16:20
Crin Antonescu: Ideea cooptării UDMR la guvernare nu este agreată în PNL
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat astăzi, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului, că ideea cooptării UDMR la guvernare nu este agreată în rândul liberalilor. Potrivit lui Antonescu, liberalii îşi doresc însă ca între USL şi UDMR să existe "raporturi politice deschise" şi discuţii pe toate temele de interes naţional.

"Am discutat şi acest subiect (colaborarea USL cu UDMR -n.r.) fără a pune, însă, în discuţie şi o decizie. Nu avem elemente pentru a lua o decizie. Am discutat, suntem practic în consens. Există, evident, foarte mari rezerve faţă de cooptarea UDMR la guvernare, dar există deschiderea pentru ca raporturile politice deschise între USL şi UDMR şi acolo unde este nevoie, în interesul general, al democraţiei, în interesul fiecăreia dintre formaţiuni, să existe discuţii pe orice subiect. Dacă însă este vorba despre guvernare, este evident că o asemenea idee creează foarte mare reţinere, ca să nu spun că nu este agreată în PNL", a spus Antonescu.

Legat de o posibilă încheiere a unui acord parlamentar între USL şi UDMR, preşedintele PNL a spus că că există mai multe variante de lucru, însă decizia va fi luată după întâlnirea cu liderii UDMR, care va avea loc, cel mai probabil, în cursul acestei săptămâni.

"Există multe variante, dar trebuie să avem o primă discuţie cu reprezentanţii UDMR, care va avea loc foarte curând, probabil că săptămâna aceasta. (...) Nu putem fi expliciţi câtă vreme nu am avut nişte discuţii în care să vedem exact dacă şi sub ce formă va exista o colaborare între USL şi UDMR", a afirmat liderul liberalilor.

Antonescu a mai spus că în cadrul USL nu există divergenţe pe subiectul colaborării cu UDMR şi a precizat că nu este în poziţia de a-l convinge pe liderul PSD, Victor Ponta, de lipsa necesităţii cooptării UDMR la guvernare.

"Noi, cu PSD suntem în contact în fiecare zi, discutăm împreună. Ceea ce vreau să afirm categoric este că în USL nu există nici un fel de tensiune sau divergenţă pe această temă sau pe altele. Nu sunt în situaţia de a-i convinge de ceva sau nu pe cei de la PSD", a conchis Crin Antonescu.

×