x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Nu există un plan de suspendare a lui Traian Băsescu"

Crin Antonescu: "Nu există un plan de suspendare a lui Traian Băsescu"

02 Noi 2012   •   20:38
Crin Antonescu: "Nu există un plan de suspendare a lui Traian Băsescu"
Sursa foto: Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, la România TV, că USL nu are ca prioritate suspendarea lui Traian Băsescu.

"Nu, nu există un plan de suspendare a lui Băsescu, pentru că trebuie respectate nişte reguli ale statului de drept. Nu a încălcat Constituţia.

Cu siguranţă Victor Ponta va fi nominalizat pentru postul de premier de către USL. Dacă Băsescu va refuza nominalizarea acestuia, răspunsul nostru va fi imediat.

Discuţia despre suspendare în acest moment este inutilă, pentru că nu are obiect, repet. Dan Voiculescu participă foarte rar la întrunirile noastre. Dânsul a spus în interviul de la Antena 3 nişte păreri strict personale.

Nu are rost să discutăm despre această ipoteză cu o lună înainte alegerilor. Şi nici după aceea.

Eu nu am, până când nu vom avea alegeri prezidenţiale şi nu mă voi alinia, dacă o voi face, la startul lor, nu am această răspundere asumată. Eu am avut nişte răspunderi asumate ca lider de partid şi apoi ca fondator şi copreşedinte al USL.

Sunt candidatul desemnat de USL pentru Preşedinţia României şi vom vedea, când vor avea loc alegeri, dacă această candidatură va fi actualizată sau nu

Nu Preşedinţia a fost pentru mine obiectivul numărul unu vreodată. Pentru mine este important ca în România să existe un partid cu adevărat de dreapta, puternic şi capabil să-şi asume, fie şi într-o alianţă, guvernarea României şi ăsta să fie PNL, cu Becali deputat. Este important ca România să aibă, dacă nu se poate deocamdată un preşedinte, un guvern şi un prim-ministru capabili să conducă ţara în împrejurări foarte-foarte complicate în Europa şi în lume.

În 2008, PNL şi-a ales parlamentarii, în proporţie de 90%, în colegii rurale. Sub conducerea mea, PNL a revenit în oraşe.

Prima dată când PNL a făcut o alianţă solidă cu un partid socialist a fost în 2003, cu onor Partidul Democrat, condus de Traian Băsescu, care era membru al Internaţionalei Socialiste cu trandafirul în piept.

Faptul că a venit Gigi Becali a fost destul discutat

Gheorghe Ştefan, când a venit în Partidul Naţional Liberal şi nu îl conduceam eu, a fost primit cu mare bucurie şi nu a fost un asemenea scandal.

Că eu am plecat acum şi candidez la Teleorman este dreptul meu, alegerea pentru Teleorman am explicat-o. Când în 2008 şeful partidului şi primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a ales să plece să candideze în judeţul Ilfov nu a existat nicio discuţie şi pe bună dreptate

Neagu Djuvara ar fi preferat de pe margine, ca observator, ca liberal de 170 de ani, să mergem braţ la braţ în continuare cu Traian Băsescu, cu Elena Udrea

Vorbeşte şi acum de destituirea lui Băsescu ca de o nebunie, ceea ce nouă nu ni se pare. Asta este opţiunea domniei sale şi are dreptul ca oricare dintre noi să spună şi să facă ce doreşte',

Am constatat că lui Gigi Becali, în colegiul unde candidează, nu-i mai este contrapus un om la care PDL ţine foarte tare, una dintre persoanele de vârf ale PDL. Probabil că Gigi Becali va fi votat, iar asta contează.

Gigi Becali este un om care are dreptul de a candida şi nu cred că sunt credibili cei care vin şi spun că s-a întâmplat o nenorocire. Este caraghios, ipocrit, chiar revoltător să prezinţi lumea politică românească drept o lume a excepţionalelor bune maniere, a perfectelor virtuţi, în care, la un moment dat, este introdus virusul Becali.


Până la proba contrarie, Becali este mai onest, mai bine intenţionat, mai cinstit decât majoritatea politicienilor cu care am avut de-a face.


×