x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Nu mă retrag din politică pentru că, în realitate, Traian Băsescu a fost demis

Crin Antonescu: Nu mă retrag din politică pentru că, în realitate, Traian Băsescu a fost demis

21 Aug 2012   •   10:17
Crin Antonescu: Nu mă retrag din politică pentru că, în realitate, Traian Băsescu a fost demis

UPDATE 14:32 - Crin Antonescu a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al PNL ca nu se va retrage din politica pentru ca, "in realitate, Traian Basescu a fost demis". Declaratia vine ca urmare a deciziei CCR de a invalida referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu.

Cele mai importante declaratii ale lui Crin Antonescu:

- Primul lucru care trebuie spus este ca atat eu cat si PNL vom respecta hotararea Curtii si ca atare cursul procedurilor care urmeaza va fi parcurs

- Aceasta hotarare a CCR este nedreapta pentru ca ignora votul a 8,5 milioane de oameni si pentru ca ignora legile pe care insasi Curtea le invoca. Exista articole care spun fparte clar cum si din cine se constituie cvorumul

- Cu propriile sale decizii, CCR a refuzat sa ia act de situatia ca cel putin peste 2 milioane de alegatori nu puteau figura pe listele permenente

- Traian Basescu este un presedinte ilegitim pe care, din punct de vedere politic, nu il recunoastem. Regimul Basescu forteaza revenirea in functie a unui om ales presedinte cu 5 milioane de voturi si destutuit de peste 7 milioane de voturi

- Basescu poate sa coabiteze cu Parchetul General, cu serviciile secrete, cu instantele europene, dar nu mai poate coabita cu 7,5 milioane de romani. Am spus ca daca Traian Basescu nu va fi demis, ma voi retrage din politica. Ei bine, astazi, nu ma retrag din politica pentru ca, in realitate, Traian Basescu a fost demis. Astazi, raman in serviciul oamenilor. Cel care trebuie sa demisioneze este Traian Basescu.

- Eu nu fug in fata combinatiilor de putere pe care Traian Basecu le face. Cum as putea pleca in momentul in care doamna Monica Macovei anunta public lista cu oamenii politici care trebuie arestati pentru ca au initiat o procedura democratica sustinuta de 8,5 miliioane de oameni, cum as putea sa le cer acestor oameni sa creada in continuare in democratie, sa creada in continuare in puterea votului, sa creada in continuare in faptul ca Romania este o tara independenta daca eu as fugi?

- Apelul meu catre cetateni este sa apere in continuare democratia. Nu putem fi la nesfarsit ignorati si calcati in picioare. Chem toti membrii PNL si oamenii care ne-au votat sa sprijine acest Guvern. USL este formula in care romanii trebuie sa aiba in continuare incredere.

- Nimeni nu poate dicta in Romania ca intr-o colonie. Eu imi voi relua activitatea politica in calitate de presedinte al PNL si co-presedinte al USL. Mai devreme sau mai tarziu, regimul Basescu va cadea.

- Sunt momente dificile. Le spun oamenilor ca am facut ceea ce trebuia facut. Nu renuntati la convingerea ca votul vostru conteaza. Traian Basescu va continua sa minta, propaganda sa platita gras din bani publici va continua sa minta. Nu avem de ales. Trebuie sa continuam lupta, cu incredere in democratie. Mergem inainte, pana la capat, fara sa dim timorati sau intimidati. PNL, USL, eu, Victor Ponta nu suntem dezamagiti nu ne permitem sa renuntam la speranta.

- Trebuie sa ne unim eforturile pentru a lupta in continuare pentru inlaturarea regimului Traian Basescu.

Antonescu a fost intrebat la finalul conferintei de presa daca va fi luata in calcul declansarea unei noi proceduri de suspendare a presedintelui Traian Basescu in cazul in care acesta nu va respecta litera Constitutiei.

"Fara doar si poate", a raspuns Antonescu, fara a face alte comentarii.

.............................

Presedintele interimar Crin Antonescu va sustine marti, la ora 14:30, o declaratie de presa la sediul Partidului National Liberal.

Marti, in jurul orei 12:30, judecatorii de la Curtea Constitutionala au decis sa invalideze referendumul de demitere a lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei, asa ca ca el se va putea reintoarce la Cotroceni.

Miercuri, Plenul Camerelor Reunite ale Parlamentului urmeaza sa se reuneasca, pentru a lua act de decizia judecatorilor CC.

×