x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristi Preda: Oprea la Apărare, o eroare; cuplarea Dezvoltării cu Turismul nu e cea mai bună idee

Cristi Preda: Oprea la Apărare, o eroare; cuplarea Dezvoltării cu Turismul nu e cea mai bună idee

12 Ian 2010   •   00:00

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, într-un interviu acordat săptămânalului "Academia Caţavencu", că este o eroare plasarea lui Gabriel Oprea la Apărare, că nu este cea mai bună idee cuplarea Dezvoltării cu Turismul şi că liderii PDL ar trebui să mai meargă cu troleibuzul, nu doar cu 4x4.

"Şi PDL, şi celelalte au nevoie de transformare. Dacă partidele nu sînt moderne, cum pot ele moderniza statul? Un partid modern asumă diversitatea. Eu, de pildă, nu voi accepta niciodată că pentru a face politică trebuie să fii om de afaceri. Dimpotrivă, voi pleda pentru ca oamenii de business să nu intre în politică. Boc nu crede asta, deşi el nu e om de afaceri", susţine Preda.

El s-a referit şi la Traian Băsescu, menţionând că acesta este de multe ori critic la adresa PDL. "Preşedintele e mult mai critic la adresa PD-L decît bănuiesc aşii comentariului politic de la noi. Îi ştie bine pe toţi(...) Eu le recomand şefilor din PDL să meargă din cînd în cînd cu troleibuzul, cum fac eu, ca să audă ce spune lumea. Nu poţi face politică din 4x4", a mai spus Preda.

Întrebat despre Traian Băsescu, Preda i-a răspuns reporterului: "Zeus e mult mai simpatic decît bănuieşti".

Întrebat dacă l-a enervat faptul că în Guvern sunt "aceiaşi dinozauri", Preda a spus că s-a bucurat că Teodor Baconschi e la Externe şi că Blaga sau Videanu gestionează ministere importante.

"Cred că e o eroare plasarea lui Oprea la Apărare. Nu ştiu cât de apreciat e în Armată, după ce şi-a întrerupt fulgerătoarea carieră militară pentru una politică. Îmi pare rău că la Cultură nu a fost păstrat Toader. Şi-a făcut doctoratul cu profesorul care mă îndrumase şi pe mine la teză, Pierre Manent, aşa că mi-e foarte simpatic. Pe unii miniştri nu i-am întîlnit în viaţa mea", susţine europarlamentarul.

El a mai spus că nu este cea mai bună idee cuplarea Dezvoltării cu Turismul.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic