x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Bodea (PNL): PNL trebuie să fie sincer; nu avem în Parlamentul actual puterea de a răsturna guvernul

Cristian Bodea (PNL): PNL trebuie să fie sincer; nu avem în Parlamentul actual puterea de a răsturna guvernul

02 Oct 2015   •   15:55
Cristian Bodea (PNL): PNL trebuie să fie sincer; nu avem în Parlamentul actual puterea de a răsturna guvernul

 Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat vineri că moţiunea de cenzură a PNL a fost necesară, dar a afirmat că liberalii nu au puterea să răstoarne Guvernul în actualul Parlament.

'Moţiunea de cenzură a fost necesară, dar s-au creat aşteptări false. Rolul ei a fost să tragem un semnal de alarmă asupra situaţiei în care este pusă România de către un premier trimis în judecată, acuzat de fapte de corupţie, care împarte banii tuturor românilor. (...) PNL trebuie să fie sincer, să spună adevărul, oricât de dureros ar fi. Noi nu putem trece moţiunea de cenzură. Trebuie să le amintim românilor şi că în ultimii 25 de ani nu au trecut decât două moţiuni, din cele 50 câte au fost' a declarat, în conferinţă de presă, Cristian Bodea.

Senatorul a precizat că în Parlament coaliţia care îl sprijină pe Ponta are cu 100 de parlamentari mai mult, pe care PNL nu are cum să-i atragă de partea sa.

'Cum îi facem să voteze cu noi? Îi aducem la noi? Cu ce oferte? Posturi de parlamentar? În viitorul guvern? 100? În detrimentul liberalilor de azi? Unde ne grăbim? La ce ne trebuie o guvernare ciuntă pentru un an?' a spus Bodea.

În ce priveşte negocierile liderilor liberali cu preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, senatorul le consideră 'o greşeală politică şi de strategie'. În opinia senatorului, Gabriel Oprea este 'legat ombilical de PSD' şi nu poate să sprijine o guvernare PNL. Despre Tăriceanu, senatorul Bodea afirmă că 'mai există politic doar pentru a colecta opozanţii fuziunii'.

În acest condiţii, Bodea a menţionat că PNL trebuie să critice Guvernul, acolo unde este cazul, şi să aştepte să intre la guvernare în 2017.

'Aruncăm pe piaţă negocieri şi oferte făcându-i pe oamenii aceştia mai mari decât sunt. Am creat o aşteptare falsă în rândul electoratului. Trebuia spus clar: moţiunea trebuie făcută, chiar dacă ştiam că nu va trece. Ne facem datoria. Dar politic şi din punct de vedere al comunicării, s-a procedat greşit. PNL trebuie să oprească acest cerc vicios, în care am intrat din iarnă şi să spunem clar: noi nu avem în Parlamentul actual puterea de a răsturna guvernul şi vom intra la guvernare în 2017. Aşa este corect. Nu ţinem electoratul în aşteptare. Pentru că asta se va întoarce împotriva PNL. Stăm în opoziţie, criticăm Guvernul, ne pregătim de guvernare', a subliniat Bodea.

Sursa: Agerpres

×