x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Diaconescu spune dacă PMP va face alianță cu PSD sau USR

Cristian Diaconescu spune dacă PMP va face alianță cu PSD sau USR

21 Noi 2021   •   13:50
Cristian Diaconescu spune dacă PMP va face alianță cu PSD sau USR

PMP nu face o alianță cu PSD sau USR, aceasta din urmă nici nu a contactat partidul, potrivit președintelui formațiunii, Cristian Diaconescu.

"O să vă spun raţiunile pentru care împreună cu cei de la PNL am pus bazele unui dialog în ideea de a ne coordona. Să privim la scena politică. Sunt 2.200 de aleşi locali ai PMP şi cam 50 de primari. Există aşteptări ca ei să promoveze o serie de politici publice, investiţii, în zonele în care au fost aleşi. Este clar că atitudinea faţă de cei din aceeaşi familie politică de dreapta reprezintă o întrebare permanentă pe care dânşii o primesc şi întreabă şi ei la centru. PMP încotro? La dreapta şi, în orice caz, nu la stânga. Este exclusă o alianţă cu PSD", a spus acesta la Prima Tv.

Totodată, liderul PMP a spus că nu se va uni cu alte partide timp cât va conduce această formațiune. 

"Este greu să rezişti în afara Parlamentului şi să îţi promovezi şi politicile în acelaşi timp. USR nici măcar nu ne-a contactat să ne dea bună ziua. AUR a trimis o scrisoare la mai multe partide, am discutat cu George Simion, discut cu absolut toată lumea. Am stabilit că ideea poate să fie ceva la care să se lucreze, dar există nişte condiţii, cel puţin din punctul nostru de vedere, preliminare, pe care AUR trebuie să le îndeplinească dacă vrea să aibă dialog cu noi, altfel nu se poate. Orice reprezintă extremism, anti-europenism, politici care merg împotriva sensului, aşa cum vedem noi, legat de combaterea pandemiei, agresivitate fără proiect pozitiv în spate, dacă se renunţă la aceste atitudini poate exista posibilitatea unui dialog", a explicat liderul PMP. 

×
Subiecte în articol: pmp psd usr cristian diaconescu