x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda explică înfrângerea dezastruoasă în alegeri: Este efectul dezbinărilor din PDL

Cristian Preda explică înfrângerea dezastruoasă în alegeri: Este efectul dezbinărilor din PDL

de Veronica Micu    |    10 Dec 2012   •   16:10
Cristian Preda explică înfrângerea dezastruoasă în alegeri: Este efectul dezbinărilor din PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, luni, într-o postare pe blog, că înfrângerea în alegeri este "efectul dezbinărilor din PDL", care au făcut ca "o parte dintre primarii aleşi în iunie să nu se angajeze alături de candidaţii din decembrie".

"După publicarea primelor rezultate, se pare că am pierdut mai rău decât ne-am aşteptat. La cald, trei scurte explicaţii. Înfrângerea e efectul dezbinărilor din PDL, care au făcut, de pildă, ca o parte dintre primarii aleşi în iunie să nu se angajeze alături de candidaţii din decembrie. E, de asemenea, efectul unei auto-amăgiri, care ne-a împins să credem că alegătorii vor trece cu vederea atât consecinţele nefaste ale politicii de austeritate, cât şi calitatea îndoielnică a unor candidaturi improvizate. E, în fine, efectul incapacităţii ARD de a converti opoziţia faţă de suspendarea lui Traian Băsescu într-un proiect de guvernare. Mai simplu spus: ARD a reuşit boicotul, nu şi scrutinul", scrie Cristian Preda.

×