x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda: "Salut decizia CCR. Forţele politice din România trebuie să găsească resurse pentru coabitarea politică"

Cristian Preda: "Salut decizia CCR. Forţele politice din România trebuie să găsească resurse pentru coabitarea politică"

21 Aug 2012   •   11:31
Cristian Preda: "Salut decizia CCR. Forţele politice din România trebuie să găsească resurse pentru coabitarea politică"

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda saluta decizia CCR privind referendumul si sustine ca, in acest moment, toate fortele politice din Romania trebuie sa gaseasca resurse pentru coabitarea politica.

"In primul rand, salut decizia CC si consider ca ea este fireasca, decurgea din datele prezentate de BEC la 3 zile dupa incheierea referendumului. Regret ca au existat saptamani de incertitudine care au sporit criza", a declarat Preda pentru Mediafax, facand referire la decizia CCR privind referendumul.

Intrebat daca pot coabita Traian Basescu si Victor Ponta, prim-vicepresedintele PDL a raspuns: "Cred ca trebuie sa luam in serios declaratiile formale facute de catre presedinte si primul ministru referitoare la coabitare si consider ca e in interesul societatii romanesti sa depaseasca fracturile care au fost puse in evidenta in saptamanile recente pentru a reveni la o viata politica decenta".

In opinia lui Preda, in acest moment coabitarea este "unica posibilitate pe care o avem".

"Pana la alegerile din 2 decembrie trebuie sa folosim toate mijloacele democratice pentru ca regimul coabitarii sa fie in interesul public. Ramane evident ca urnele sa decida la inceputul lui decembrie ce tip de politica vor cetatenii Romaniei", a mai spus Cristian Preda.

Curtea Constitutionala a decis sa invalideze referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu.

×