x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda spune că partidul îi cere să "se atace singur" pentru a favoriza candidatura lui Silviu Prigoană la primărie

Cristian Preda spune că partidul îi cere să "se atace singur" pentru a favoriza candidatura lui Silviu Prigoană la primărie

22 Mar 2012   •   11:26
Cristian Preda spune că partidul îi cere să "se atace singur" pentru a favoriza candidatura lui Silviu Prigoană la primărie

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a postat pe blogul personal un mesaj primit de la organizatia PDL Bucuresti, in care i se cere, indirect, sa renunte la cursa pentru candidatura la Primaria Capitalei si sa sustina atacurile la adresa sa, pentru a favoriza impunerea lui Silviu Prigoana drept candidat.

"Am primit sub semnatura PDL Bucuresti un mesaj electronic care cuprinde un comentariu destinat membrilor PDL ce urmeaza sa se pronunte public, la tv, in gazete etc.. Un punctaj, cum i se spune in jargonul de partid", scrie Cristian Preda, care reproduce integral continutul mesajului.

"Unii colegi din societatea civila inca nu au inteles ca deciziile luate in interiorul partidului trebuie respectate. Atunci cand majoritatea hotaraste intr-un fel, a critica decizia este total contraproductiv. In orice cultura organizationala functionala, o decizie luata trebuie respectata. De altfel, in orice societate de tip democratic, majoritatea decide. Lucru care se petrece si la PDL", se arata in mesajul PDL Bucuresti catre oamenii din partid.

"Candidaturile la alegerile locale sunt despre administratie, despre capacitatea de a raspunde unor nevoi concrete ale oamenilor. Alegerile locale nu se castiga prin biblioteci, ci in strada, convingand oameni. "Intelectualii" trebuie sa inteleaga ca alegerile sunt un joc in care cel mai important lucru sunt voturile. Voturile oamenilor, indiferent de categoria sociala din care fac parte, sunt la fel de importante. Trebuie sa raspunzi nevoilor tuturor romanilor, nu doar a unora care li se par unora "mai buni". Un electorat nu este mai bun si mai meritoriu decat altul", se mai arata in mesaj, care contina apoi cu recomandarile privind sprijinirea candidaturii lui Silviu Prigoana la Primaria Capitalei.

"Silviu Prigoana sta cel mai bine in sondaje. Deputatul Silviu Prigoana este in continuare membru al organizatiei de Bucuresti a PDL. Nu a plecat din partid, fiind in continuare un membru extrem de activ si avand prima sansa pentru obtinerea candidaturii la Primaria Generala. Mai mult decat atat, Silviu Prigoana este, conform tuturor sondajelor de opinie, cel mai bine plasat in cursa electorala pentru Primaria Generala. Orice lovitura aplicata celui care se afla primul in sondaje cu scopul de a-l decredibiliza este un atac la adresa partidului si a intereselor sale. PDL este un partid in care opiniile tuturor conteaza, dar, in momentul in care s-a luat o decizie, ea trebuie respectata", se arata in mesaj.

Cristian Preda spune ca este a doua oara cand primeste un astfel de mesaj, in primul cerandu-i-se sa "sprijine atacurile la adresa sa".

"Am mai patit o data asa ceva, si anume sa primesc un mesaj de la PDL in care sunt indemnat sa sustin public atacuri... chiar la adresa mea", scrie Preda, care explica de ce nu este de acord cu recomandarile partidului.

"Constat ca, sub semnatura PDL Bucuresti, sunt concepute si difuzate atacuri la adresa unuia dintre membri. Nu e vorba despre un comentariu individual, ci despre unul asumat de o filiala. Constat ca aceste atacuri contin diferentieri nejustificate, intre "colegi din societatea civila" si restul lumii, intre "intelectuali" rai si dusmanosi, respectiv "majoritate care decide". Constat ca aceste atacuri sugereaza ca in interiorul organizatiei PDL Bucuresti s-ar fi luat o decizie, cand de fapt nu s-a luat niciuna. Minciuna aceasta sprijina indemnul la o critica a intelectualilor demna de retorica fesenista din primavara lui 1990. Intelectualii au redevenit o categorie al carei nume trebuie scris cu ghilimele. Constat ca alegerile sunt descrise ca "joc". Sugestia despre caracterul ludic al competitiei electorale contrasteaza cu tonul grav, amenintator, al restului mesajului care e conceput sa sustina atacul conceput de Silviu Prigoana impotriva mea, a lui Teodor Baconschi si a lui Toader Paleologu", scrie Cristian Preda.

Mesajul filialei din Bucuresti a PDL a venit la o zi dupa ce Silviu Prigoana amenintase ca isi retrage candidatura, daca mai este atacat de Cristian Preda, Theodor Baconschi sau Theodor Paleologu.

"Am spus ca nu mai candidez din partea PDL la alegerile pentru Bucuresti datorita faptului ca greii intre ghilimele ai partidului, Theodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu au o campanie impotriva mea, ca nu pot reprezenta partidul. Ei nu considera ca e corect sa fie reprezentati de un cetatean care si-a facut notorietate cu pliciul in Can-Can. Am decis sa las intelectualii sa reprezinte partidul, sa fac partie, daca eu nu sunt suficient de intelectual sa-i reprezint, daca notorietatea nu conteaza", declarase Silviu Prigoana.

Scandalul din PDL merge si mai departe de atat. Deputatul Danut Liga a sustinut, intr-un comunicat de presa, ieri, ca i s-a spart usa cabinetului din Modrogan de catre oamenii Elenei Udrea.

"Deputatul Danut Liga ii solicita Elenei Udrea decenta, calm si responsabilitate in comportament, dupa ce aceasta prin consolierii ei au spart usa Biroului Secretarului General Bucuresti din sediul PDL Modrogan nr. 22, preluand intr-un mod abuziv toata gestiunea Secretariatului General. Aceste manifestari necontrolate sunt total incompatibile unui politician cu pretentiile doamnei Udrea si nu fac cinste pozitiei de presedinte a unei organizatii de partid", se arata in comunicatul de presa trimis de Liga.

Acesta a fost contrat de actualul secretar general al PDL Bucueresti, Vasile Gherasim, care l-a acuzat pe Liga ca face jocurile USL.

"Domnul Danut Liga a obtinut functia de secretar general interimar al PDL Bucuresti dupa plecarea mea in functia de presedinte al PDL Sector 1. Decizia a apartinut conducerii organizatiei, in speranta ca domnul deputat se va implica activ in viata filialei de Bucuresti a partidului. Din pacate, Danut Liga nu a inteles si nu intelege nici acum postura de membru al PDL, facand jocurile adversarilor nostri politici din USL. Printr-o atitudine constant si nejustificat critica la adresa primarului Cristian Poteras, Danut Liga s-a instrainat de filiala din care provine. Reamintesc faptul ca exista o decizie a PDL Sector 6, care, in unanimitate, a decis retragerea sprijinului politic. Lucru care a atras dupa sine si pierderea calitatii de secretar general interimar al PDL Bucuresti. Este regretabil faptul ca Danut Liga continua astfel sa atace, prin afirmatii mincinoase, partidul si face astfel jocurile USL. Paraseste pe usa din dos organizatia si da dovada de un caracter indoielnic. Din punctul de vedere al PDL Bucuresti, Danut Liga este un subiect inchis", a declarat Gherasim.

×