x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu: "Băsescu nu e dictator. Dar mârlan este? Arogant este? Nesimţit este?"

Cristian Tudor Popescu: "Băsescu nu e dictator. Dar mârlan este? Arogant este? Nesimţit este?"

25 Ian 2012   •   17:28
Cristian Tudor Popescu: "Băsescu nu e dictator. Dar mârlan este? Arogant este? Nesimţit este?"

Editorialistul Cristian Tudor Popescu a radiografiat, la Realitatea TV, discursul presedintelui si considera ca, din pacate pentru tara, Romania este condusa in cel mai antidemocratic mod. Ca o nava...

Daca o televiziune se gandea sa monteze un ecran in Piata Universitatii, ar fi fost interesant pentru domnul Basescu sa vada reactia acelor oameni. Nu cred ca vreunul din oamenii care se afla in frig li-a schimbat parerea in legatura cu Basescu. Dimpotriva. Enervarea populatiei a crescut. A fost un discurs pentru nucleul sau de simpatizanti.

Marti sugera scenarii fantasmagorice, azi a incercat sa se detaseze de intreaga clasa politica, inclusiv PDL. Basescu nu este arogant, este deasupra tuturor.

In incercarea de a se descotorosi de propriul parid a spus ca daca el conducea PDL, era mult mai bine. Inseamna ca Boc a condus cel putin prost. Nu spun ca Boc este prost, desi domnul presedinte asta sugereaza.

Constat ca are o incontinenta logica. Ii scapa judecatile. Ii intelege pe cei nemultumiti, dar ar fi bine sa vina societatea civila de buna calitate. Eu nu spun ca e dictator. Dar arogant este? Dar nesimtit este? Marlan este? De sapte ani, il auzim pe presedinte ca greseste. In mandatele sale nu a inflorit coruptia?

Ce exemplu mai bun de institutie non-democratica mai doriti? Aceasta este nava. Pe nava nu se conduce prin vot. Acolo conducatorul navei decide. Romania se conduce ca o nava. Ar fi mai bine sa isi ia un iaht.

Nu mi se pare deloc dispus la dialog.

×