x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu la România TV: Băsescu îi lasă pe Ponta şi Antonescu să se mănânce reciproc

Cristian Tudor Popescu la România TV: Băsescu îi lasă pe Ponta şi Antonescu să se mănânce reciproc

09 Oct 2012   •   19:59
Cristian Tudor Popescu la România TV: Băsescu îi lasă pe Ponta şi Antonescu să se mănânce reciproc

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că tăcerea preşedintelui Traian Băsescu este doar o "tactică" şi că acesta va ieşi din umbră la momentul potrivit. CTP a comentat, la România TV, decizia şefului statului de a retrimite la Parlament Legea care introduce bacalaureatul profesional şi a arătat că acest gest "confirmă această tactică de a-i lăsa pe Ponta şi Antonescu să se mănânce reciproc".

Preşedintele Traian Băsescu este o prezenţă foarte discretă în media, după revenirea la Cotroceni, însă editorialistul Cristian Tudor Popescu vede în această tăcere a şefului statului o tactică specifică unui "combinator politic înnăscut".

"Traian Băsescu nu face decât să confirme că nu a început încă o dată Levantul sau că nu citeşte Harry Potter, ci este cu ochiul pe patru, cinci televizoare, foarte atent, sudează eventual nişte ţigări şi abia se înfrânează să nu intre în bătălie. Iar faptul că trimite acest semnal de la Cotroceni, cu scrisoarea asta (n.red. - cererea de reexaminare trimisă Parlamentului) confirmă această tactică de a-i lăsa pe Ponta şi Antonescu să se mănânce reciproc, lucru pe care cei doi îl fac destul de eficient. Stă în tăcere atât cât trebuie pentru ca să constate Guvernul Ponta că e mai uşor să suspenzi un preşedinte în trei zile decât să guvernezi trei luni România. E greu, au apărut neînţelegeri din ce în ce mai vizibile între Antonescu şi Ponta. De ce să intervină Traian Băsescu? Stă şi îi lasă să se consume, să se erodeze, dar apoi evident că se va întoarce. Scrisoarea aceasta este un semn că e acolo. Traian Băsescu este un combinator politic înnăscut, care ştie să-şi înfrâneze anumite porniri, în scopul unui interes personal", a comentat Cristian Tudor Popescu, la România TV.

Reamintim că preşedintele Traian Băsescu a decis să retrimită în Parlament Legea care introduce Bacalaureatul profesional.

Şeful statului a cerut reexaminarea legii susţinând că insuficienta reglementare a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

×