x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Criza de specialisti

Criza de specialisti

17 Aug 2004   •   00:00

Pregatindu-se sa formeze un guvern din umbra, liberalii si democratii au constatat ca nu au suficienti oameni.

monica iordache

Vicepresedintele PNL Paul Pacuraru a declarat ieri pentru BBC ca Alianta D.A. mai are nevoie de inca multi oameni. Pacuraru a spus ca este un dezechilibru intre "numarul de oameni foarte mare care ni se cere pentru viitoarele posturi din administratia centrala - ministri, secretari de stat, directori generali, directori de agentii" si persoanele care au intr-adevar "o experienta profesionala si un CV profesional consistent". El a aratat ca se evalueaza necesarul de personal, dar se si incearca descoperirea celor cu potential profesional pe specialitati.

SURPRIZE. Liderul PNL a explicat ca liberalii nu vor sa aiba surpriza din 1996, cand alegerile au fost castigate, dar lipseau oamenii potriviti pentru cele mai importante posturi. Biroul Executiv al PNL a decis chiar ca unii membri ai partidului sa dea lectii colegilor lor mai putin informati despre stadiul si cuprinsul programului de guvernare, care este acum in stadiu de elaborare in cadrul unei comisii mixte PNL-PD si pe baza caruia liderii aliantei ar urma sa stabileasca viitorul executiv. "O parte din colegi nu erau foarte avizati in ceea ce priveste stadiul in care s-a ajuns cu programul de guvernare, cu programul politic, cu oferta, si atunci s-a creat posibilitatea ca absolut toti membrii Biroului Executiv si toti cei care doresc sa poata sa aiba acces la lucrarile Comisiei nationale de strategie", a mai spus Pacuraru.

LIBERALII SUNT PENTRU COLABORAREA CU PUR

Presedintele PNL, Theodor Stolojan, a declarat duminica, la Cluj, ca exclude orice colaborare postelectorala cu PSD, liberalii preferand sa ramana in opozitie. Potrivit lui Stolojan, dupa alegerile locale, PSD stie ca are o opozitie care il poate invinge in alegeri si va face mai putine abuzuri. "Se vor gandi acum de doua ori inainte de a face potlogarii", a comentat Stolojan.

El a mai confirmat si ca s-au initiat discutii pentru o eventuala colaborare pre sau postelectorala cu PUR, dar a subliniat ca este exclusa orice colaborare cu partide nedemocratice, cum este PRM. Vicepresedintele liberal Paul Pacuraru a explicat ca discutiile dintre PNL si PUR se desfasoara deocamdata la nivel de lideri, ne-existand inca echipe de negociatori. Pacuraru a adaugat ca discutiile pe aceasta tema au fost initiate imediat dupa alegerile locale si s-a declarat increzator in sansele unei asemenea colaborari.
×
Subiecte în articol: politic