x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cu uşile închise: ziariştii păcăliţi, nelăsaţi să asiste nici măcar la startul întâlnirii Băsescu-USL

Cu uşile închise: ziariştii păcăliţi, nelăsaţi să asiste nici măcar la startul întâlnirii Băsescu-USL

14 Dec 2011   •   11:41
Cu uşile închise: ziariştii păcăliţi, nelăsaţi să asiste nici măcar la startul întâlnirii Băsescu-USL

Intalnirea dintre presedintele Basescu si liderii USL a inceput, miercuri, la ora 14, reprezentantii Opozitiei intrand in Palatul Cotroceni pe o intrare unde presa nu are acces, iar ziaristii nu au fost primiti nici pentru imagini la inceputul discutiei, asa cum se obisnuia.

Dupa intrevedere, presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat ca decizia de a nu permite deloc accesul presei 'apartine gazdelor'.

Administratia prezidentiala a dat publicitatii, marti, un comunicat in care informa ca presedintele Traian Basescu a luat nota de solicitarea USL de a participa separat la consultarile de miercuri de la Cotroceni si adresat o noua invitatie Uniunii, pentru ora 14.00, in conditiile in care discutiile cu reprezentantii puterii incep de la ora 15.00.

Miercuri, accesul ziaristilor in Palatul Cotroceni pentru a relata de la aceste intalniri a fost permis, insa doar in curtea interioara a palatului.

In jurul orei 14.15 acestia au fost informati ca intalnirea sefului statului cu liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin a inceput, acestia ajungand in palat pe o intrare la care presa nu are acces.

La precedentele intalniri ale presedintelui Basescu cu reprezentantii partidelor, fie din opozitie, fie de la putere, presa avea acces cateva minute la inceputul discutiilor, timp in care seful statului rezuma agenda discutiilor si eventual unii dintre interlocutorii sai spuneau cateva cuvinte. La discutiile cu opozitia, in acest timp avea loc un schimb de replici cu seful statului, de cele mai multe ori acide. Asa s-a intamplat si la precedentele consultari din iunie 2011 - la care opozitia a acceptat sa participe, tot separat, dupa ce in 2010 refuzase mai multe invitatii - cand Victor Ponta si Crin Antonescu, dupa un schimb de replici cu Traian Basescu, au parasit sala. Presedintele Basescu declara apoi ca opozitia a venit la discutiile de la Cotroceni, care vizau interesul national, "intr-o cheie pur electorala". El mai spunea ca presa a avut acces pe toata durata discutiilor, la cererea liderilor USL.

Consultarile de miercuri dintre presedintele Basescu si partidele parlamentare vizeaza concluziile summit-ului UE din 8-9 decembrie.

×