Contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a autostrăzii Soarelui, tronsonul dintre Bucureşti şi Fundulea, va fi semnat săptămâna viitoare, după care se va intra la lucru, însă nu înainte de a avea o discuţie cu ministrul Turismului, pentru a găsi o formulă astfel încât să nu afectăm sezonul estival, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Palatul Victoria.
"Contractul de execuţie a lucrărilor se va semna săptămâna viitoare, după care se va intra la lucru pe autostradă, dar înainte voi avea şi o discuţie premergătoare cu domnul ministru al Turismului, să găsim o formulă foarte bună să nu afectăm sezonul estival. Între timp, vreau să vă asigur că la nivelul Companiei de Autostrăzi, pentru a preveni întâmplările de anul trecut, s-a format un fel de SMURD, care poate interveni în orice moment dacă apar anumite probleme pe acest tronson între Bucureşti şi Fundulea. Dar, încă o dată repet, contractul se va semna şi firmele vor intra la execuţie. Sunt bani prevăzuţi, sume, deci nu este nicio problemă. Sunt firme care pot duce lucrările'', a spus ministrul.
Întrebat dacă se va lucra noaptea, Răzvan Cuc a răspuns: "Vom încerca să nu afectăm sezonul estival şi, dacă e nevoie, cu siguranţă cei care au câştigat licitaţia vor lucra noaptea".
"Modul în care vom discuta de acum cu constructorii va fi un mod foarte aplicat. Bun, noi am înţeles şi repet: statul român este un partener onest, dar ei trebuie să ţină cont şi de nevoile românilor şi trebuie să se plieze după nevoile noastre cât timp - şi tot timpul - statul i-a plătit la timp şi i-a ajutat în îndeplinirea proiectelor din punct de vedere administrativ", a adăugat şeful de la Transporturi.
În noiembrie 2018, CNAIR a scos la licitaţie lucrările de întreţinere a părţii carosabile pe A2, Bucureşti - Fundulea, de circa 30 de kilometri, valoarea totală estimată a contractului fiind de circa 131,1 milioane de lei, fără TVA.
Lucrările propuse a se realiza în cadrul acestui contract sunt frezarea dalei de beton de ciment existentă pe o grosime de 8 centimetri, refacerea rosturilor transversale şi longitudinale, colmarea fisurilor şi crăpăturilor, refacerea dalelor de beton, realizarea covorului asfaltic şi a marcajelor rutiere (longitudinal, transversal şi diverse).
Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni (se va lucra două sezoane pe an, primăvara şi toamna), iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 36 luni, potrivit CNAIR. Data limită de depunere a ofertelor sau a cererilor de participare a fost 13 decembrie 2018.
Pe sectorul de beton al A2 (Bucureşti - Fundulea) sunt instituite restricţii de viteza de 80 km/h, care vor fi menţinute până la finalizarea reparaţiilor capitale.
AGERPRES