x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum s-au strecurat în Parlament liderii ARD. Vezi la ce scor au pierdut în colegii

Cum s-au strecurat în Parlament liderii ARD. Vezi la ce scor au pierdut în colegii

de Veronica Micu    |    11 Dec 2012   •   16:08
Cum s-au strecurat în Parlament liderii ARD. Vezi la ce scor au pierdut în colegii
Sursa foto: Grafic: Oana Pavelescu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, au intrat în Parlament, în urma redistribuirii. Tot la redistribuire ar urma să intre în noul Legislativ şi Ioan Oltean, Gheorghe Ialomiţianu, Elena Udrea, Mihai Răzvan Ungureanu, Cezar Preda şi Traian Igaş.

Vasile Blaga a candidat pentru un mandat în Senat într-un colegiu din Timiş, obţinând puţin 24,73 la sută din voturi. Liderul PDL s-a clasat pe locul al doilea, după candidatul USL Matei Suciu, care a câştigat 53,53% din voturi.

Tot la redistribuire mai intră în Parlament şi Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor. Anastase a candidat pentru un fotoliu de deputat în Colegiul uninominal 11 Ploieşti Vest, obţinând 31,75% din voturi. De cealaltă parte, candidatul USL, Paul Dumbrăvanu, a strâns 53,9% din voturi, închizând astfel colegiul.

Elena Udrea, candidatul ARD în Colegiul 4 - zona Roman, va intra în Parlament în urma redistribuirii. Liviu Brătescu, candidatul USL a obţinut (46,15%) cu peste 1.000 de voturi mai mult decât Udrea, care a adunat 11.978 voturi (42,46%). Astfel, Udrea va ajunge deputat în noul Legislativ de pe locul II, ca urmare a aşa zisului "defect" al Legii electorale.

Chiar dacă nu a fost pe primul loc la număr de voturi pe Colegiul 3, Bistriţa, Ioan Oltean va ajunge în Parlament. La redistribuire acesta a primit un fotoliu de deputat pe Valea Someşului, Oltean obţinând 36,42% din voturi. Contracandidatul său de la USL, cântăreţul Alexandru Pugna, a obţinut, potrivit numărătorii paralele parţiale a Uniunii, 46% din voturi.

Gheorghe Ialomiţianu s-a bătut cu Petre Roman în Colegiul 8 din Braşov. Ialomiţianu a obţinut 25,20% din voturi, în timp ce contracandidatul său din USL a închis colegiul, obţinând 54.70%.

În urma alegerilor de duminică, situaţia în ceea ce-l priveşte pe Cezar Preda a fost incertă. Liderul demisionar al PDL Buzău a candidat pe Colegiul 7 Camera Deputaţilor şi s-a clasat pe locul al doilea după candidatul USL, Marcel Ciolacu. Cezar Preda a obţinut doar 18,74% din numărul de voturi, în timp ce Ciolacu a strâns 65,19% din voturi.

Traian Igaş, fostul ministru de Interne, a candidat din partea ARD în colegiul 1, Arad, pentru un mandat de senator. Igaş a obţinut 28,01% din voturile exprimate, în timp ce contracandidatul său de la USL, Popa Dorel, a câştigat 44,35% din voturi.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a candidat pentru un mandat de senator în colegiul uninominal 1, Arad. Pe primul loc s-a situat Marian Ovidiu, candidat USL, care a obţinut 26.304 voturi (46,90%). MRU s-a clasat pe locul al doilea, cu 18.964 (33,81%).

×