x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CCR a decis: Ciolacu, Geoană și Orban pot candida la alegerile prezidențiale

CCR a decis: Ciolacu, Geoană și Orban pot candida la alegerile prezidențiale

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2024   •   22:40
CCR a decis: Ciolacu, Geoană și Orban pot candida la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României a respins sâmbătă seara contestațiile care vizau candidaturile la alegerile prezidențiale ale lui Marcel Ciolacu, Mircea Geoană și Ludovic Orban. Anterior, CCR a admis contestația care a vizat candidatura Dianei Șoșoacă.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins contestația formulată de domnul Talpoș Ioan împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, a respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de domnul Stan Valerian împotriva candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, a respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de Asociația Europeană pentru Opoziție Economică împotriva candidaturii domnului Ion-Marcel Ciolacu la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”, a anunțat, sâmbătă seara, CCR.

Decizii asemănătoare au fost luate sâmbătă în ceea ce privește candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor. În schimb, judecătorii Curții Constituționale a României au respins candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Practic Diana Șoșoacă nu poate candida la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă și urmează să fie comunicată Biroului Central Electoral.

(sursa: Mediafax)

×