x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloș atacă dur PNL: A reușit să arunce copilul și să păstreze copaia. A devenit a cincea roată la căruța PSD

Dacian Cioloș atacă dur PNL: A reușit să arunce copilul și să păstreze copaia. A devenit a cincea roată la căruța PSD

19 Noi 2021   •   15:14
Dacian Cioloș atacă dur PNL: A reușit să arunce copilul și să păstreze copaia. A devenit a cincea roată la căruța PSD

PNL a reușit să arunce copilul și să păstreze copaia, afirmă liderul USR, Dacian Cioloș: „Dintr-un partid care conducea o coaliție guvernamentală a devenit a cincea roată la căruța PSD”.

„PNL a reușit să arunce copilul și să păstreze copaia. Dintr-un partid care conducea o coaliție guvernamentală a devenit a cincea roată la căruța PSD. Primele măsuri anunțate sunt parte a programului populist al PSD, așa cum era și de așteptat, la pachet cu o intensificare a criticii PNRR. E transparent ce se petrece. Imediat instalat, PSD o să înceapă să fure tot ce se poate fura și să conteste Planul Național de Relansare și Reziliență, astfel încât atunci când vor fi prinși și penalizați să invoce imaginarele probleme ale programului, nu furtul propriu-zis”, scrie pe Facebook Dacian Cioloș.

El spune că „nu e prea târziu să le cerem politicienilor responsabili din PNL să ia atitudine și să salveze ce se mai poate salva”.

„Rotativă sau nu, guvernarea cu PSD va însemna irosirea speranței de modernizare a țării și o permanentă cursă de măsuri populiste luate pentru a se câștiga iluzorii puncte electorale. Deși PNL trebuie să își definească singur relația cu propriii alegători și susținători, trebuie spus că perspectiva revitalizării PSD care se vede cu guvernarea în brațe este terifiantă. România are nevoie de un sistem pluripartidic funcțional, nu o întoarcere la un pseudopartid unic, care cultivă populismul și extremismul pentru a se arăta pe sine ca pe un rău mai mic. PSD a fost și este un partid toxic, unul care a ținut România pe loc în trecutul recent și își dorește să rămână în continuare la butoane pentru a controla și viitorul nostru. Capitularea PNL este o rușine fără margini și ne preocupă mai mult soarta reformelor decât o dispută cu acest partid care a ales să se sinucidă politic”, adaugă Cioloș.

PSD și PNL negociază formarea unei coaliții de guvernare, alături de UDMR.

Mediafax

×
Subiecte în articol: dacian ciolos usr pnl