x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș:Responsabilitatea guvernului și a președintelui, să obțină un calendar pentru întregul proces

Cioloș:Responsabilitatea guvernului și a președintelui, să obțină un calendar pentru întregul proces

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2023   •   16:20
Cioloș:Responsabilitatea guvernului și a președintelui, să obțină un calendar pentru întregul proces

Responsabilitatea guvernului și a președintelui este să obțină un calendar precis pentru întregul proces de aderare la Schengen, susține europarlamentarul Dacian Cioloș.

„Văd că premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea poziției Austriei pe Schengen. Se laudă cu eforturile care s-au făcut ca românii să primească jumătate din dreptul pe care îl au. Eu aș vrea să știu care a fost negocierea pentru aderarea completă la Schengen. Și când va avea loc etapa a doua, cu frontierele terestre? Pentru că marile pierderi de timp, bani și nervi la granițe sunt la frontierele terestre nu la cele aeriene”, susține Dacian Cioloș.

El spune că „este un început bun această veste, dar nu avem de ce să fim fericiți că acceptăm mila, nu sărim în sus de bucurie pentru austriac atunci când vorbim de dreptul nostru european”.

„Responsabilitatea guvernului și a președintelui este să obțină un calendar precis pentru întregul proces de aderare", spune Dacian Cioloș.

Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a scris pe Facebook premierul Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: dacian ciolos schengen