x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "DALLI m-a căutat prin interpuşi"

"DALLI m-a căutat prin interpuşi"

de Oana Stancu Zamfir    |    27 Iun 2008   •   00:00
"DALLI m-a căutat prin interpuşi"

CURTAT ● Primarul Oprescu, căutat de Cocoş?
Noul primar al Capitalei dezvăluie că a fost căutat printr-un intermediar pentru a discuta despre parcările DALLI. Dorin Cocoş nu dezminte că el ar fi fost cel care a vrut să ajungă la Oprescu, preferând să nu comenteze.



CURTAT ● Primarul Oprescu, căutat de Cocoş?
Noul primar al Capitalei dezvăluie că a fost căutat printr-un intermediar pentru a discuta despre parcările DALLI. Dorin Cocoş nu dezminte că el ar fi fost cel care a vrut să ajungă la Oprescu, preferând să nu comenteze.

Firma care deţine monopolul parcărilor din Capitală, DALLI, a încercat să intre în graţiile noului primar. Dezvăluirea îi aparţine chiar lui Sorin Oprescu, miercuri seara, la Realitatea TV.
" - Alo, domnu X-lescu? Domn’e, aş vrea să-mi înlesneşti o întâlnire cu domnul Oprescu, doreşte un domn să vorbească cu dânsul în legătură cu parcările.
- Domn’e, e ocupat, zice, umblă după diluant.
- După ce umblă?
- După diluant, ca să şteargă liniile".

Acesta este dialogul relatat de Oprescu, în care liniile sunt, desigur, marcajele cu vopsea de pe carosabil în spaţiile parcărilor DALLI. Răspunzând întrebării moderatoarei despre soarta contractului cu DALLI, Oprescu a dat asigurări că "n-o să mai existe monopol aici pentru că deja e ridicol să vorbim de opt ani de zile cum asigurăm noi parcările".

FĂRĂ DEZMINŢIRE. "Domnul" care l-ar fi căutat pe Oprescu este chiar Dorin Cocoş, ne-au dezvăluit surse din apropierea primarului general. Soţul Elenei Udrea este cel care a fondat DALLI, în 1993, alături de Adrian Petrache, prietenul şi partenerul de afaceri al lui Alexandru Bittner, ambii huliţi de Traian Băsescu în campania din 2004. Contractul cu Municipalitatea a fost semnat în 1995, în mandatul lui Halaicu, pentru 3000 de locuri de parcare. În 2005, a fost prelungit de primarul interimar Răzvan Murgeanu iar numărul locurilor de parcare a fost aproape dublat. În iunie 2004, Cocoş şi-a cedat acţiunile unui prieten, Cergă Năstase, pentru ca soţia sa, Elena Udrea, aleasă consilier municipal, să nu se află în incompatibilitate. Cu toate acestea, la toate negocierile cu Primăria Capitalei din 2004 şi 2005, cel care a reprezentat DALLI a fost Dorin Cocoş.  De altfel, contactat ieri de Jurnalul Naţional, Dorin Cocoş nu s-a delimitat de DALLI şi nici nu a negat că l-a căutat pe Oprescu. "Nu vreau să intru în polemică nici cu el, nici cu ziarul dumneavoastră. Nu fac niciun comentariu", a declarat Cocoş, întrebat repetat dacă l-a contactat sau nu pe primar.  În mediul politic, inclusiv în PD-L există o zvonistică însă legată de un sprijin financiar pe care Oprescu l-ar fi primit de la Cocoş în campanie, iar pe acesta soţul Elenei Udrea îl neagă. "Nu am ajutat pe nimeni în campanie! Sunt plecat din ţară de două săptămâni", a susţinut el, deşi în urmă cu două săptămâni alegerile erau deja încheiate. Pe de altă parte, Dorin Cocoş a însoţit-o pe Elena Udrea sâmbăta trecută, la nunta fiicei lui Vasile Blaga.

×