x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna spune cum va vota USR PLUS la moțiunea de cenzură a PSD

Dan Barna spune cum va vota USR PLUS la moțiunea de cenzură a PSD

29 Sep 2021   •   13:26
Dan Barna spune cum va vota USR PLUS la moțiunea de cenzură a PSD

Moțiunea de cenzură a PSD are șanse foarte mari să treacă, dacă social-democrații o și votează, declară Dan Barna. El afirmă că USR va vota „pentru” și spune că ”ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare ca PSD să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la vot”.

„În politică, obiectivul politic este cel determinant, nu instrumentul. Noi am spus foarte clar, din momentul în care premierul Florin Cîțu a decis să ne împingă afară din coaliție, am spus că acest premier nu mai are susținerea USR PLUS. Am fost consecvenți în toată această perioadă, suntem singurii care nu s-au sucit, nu au spus că ba votăm, ba nu votăm, ba că îl susținem pe premier, ba că nu îl susținem, cum face PSD de aproape o lună și jumătate”, spune la RFI Dan Barna.

Întrebat ce șanse dă acestei moțiuni de cenzură, copreședintele USR PLUS afirmă că acest lucru depinde de liderii PSD.

„Asta depinde foarte mult dacă PSD-ul și Marcel Ciolacu decid să-l susțină mai departe pe Florin Cîțu și atunci se poate intra direct într-o logică de Guvern PNL-PSD. Altfel, eu cred că această moțiune are șanse foarte mari să treacă. Dacă PSD-ul depunând moțiunea, și-o și votează, moțiunea are toate șansele să treacă, există nu doar teoretic, ci și practic, declarații explicite ale suficientor forțe din Parlament ca moțiunea să treacă”, adaugă Barna.

El precizează că nu a discutat cu liderii PSD, pentru că „o moțiune este un instrument parlamentar prin care se pune la îndoială susținerea sau nu a Guvernului”.

„Acum, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultima perioadă, când am văzut un USL activ, am văzut un PNL-PSD cot la cot, braț la braț, chiar am văzut o declarație a fostului președinte PNL, foarte plastică, spunând că PSD nu și-a apărat niciodată propriii premieri așa cum îl apără pe Florin Cîțu, apare această întrebare, e corect. Pe de altă parte, ieri, totuși, ei au depus propria moțiune de cenzură, adică ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la votul ei, dar nimic nu e exclus, am văzut, PSD și Florin Cîțu colaborează foarte bine. Votul moțiunii de cenzură va confirma dacă avem Guvern minoritar sau Guvern PNL-PSD, așa cum este în această perioadă sau în cele din urmă, acest premier și acest Guvern care nu mai are susținere va pica și vom intra într-o logică de ieșire din criză cât mai rapidă, mai spune Dan Barna.

De asemenea, Barna arată că Florin Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS, iar parlamentarii formațiunii vor confirma acest aspect la vot.

„Dincolo de asta, e retorică, toate amenințările din fiecare zi ale premierului sunt ridicole”, conchide copreședintele USR PLUS.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Dan Barna usr plus psd motiune de cenzura