x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Diaconescu la RTV: "Dacă obţinem 25% la alegeri, voi solicita să fiu premier". Vezi candidaţii PPDD la parlamentarele din decembrie

Dan Diaconescu la RTV: "Dacă obţinem 25% la alegeri, voi solicita să fiu premier". Vezi candidaţii PPDD la parlamentarele din decembrie

08 Oct 2012   •   23:08
Dan Diaconescu la RTV: "Dacă obţinem 25% la alegeri, voi solicita să fiu premier". Vezi candidaţii PPDD la parlamentarele din decembrie

Dan Diaconescu a dezvăluit luni, la România TV, câteva dintre numele candidaţilor PPDD la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Pe lista membrilor PPDD care vor un loc în Parlament se numără jurnalişti, medici şi foste cadre militare.

Jurnaliştii Florin Condurăţeanu şi Sorin Ovidiu Bălan, Horia Mocanu, prezentat de Dan Diaconescu drept cel mai influent român din lume, doctorul Paul Curea sau generalul Mircea Chelaru se numără printre candidaţii pe care PPDD îi va arunca în luptă la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Patronul OTV, Dan Diaconescu, este convins că tot scandalul legat de privatizarea Oltchim l-a ajutat să câştige încrederea şi mai multor români înainte de alegerile parlamentare din luna decembrie.

Diaconescu a precizat că încă nu ştie unde va candida premierul Victor Ponta, pentru a putea rivaliza cu el în acelaşi colegiu.

"încă nu ştiu unde va candida domnul Ponta. S-ar putea să nu mai candideze, din ce am auzit în ultimele zile. Oricum, cariera domniei sale, politic vorbind, se sfârşeşte pe 9 decembrie, chiar de ziua mea. Cu orice candidat de la PPDD în colegiu, mai ales cu mine sau cu alţi colegi de-ai mei, care sunt mai buni decât mine - de exemplu Florin Condurăţeanu, sau Sorin Ovidiu Bălan, sau Horia Mocanu, sau doctorul Paul Curea, sau generalul Chelaru, toţi aceşti oameni vor obţine minim 25-30% - va fi imposibil ca domnul Ponta să mai treacă de 50%", a spus DD, la România TV.

Dan Diaconescu a precizat că, dacă PPDD va obţine peste 25% din voturi la alegerile legislative, va solicita să fie desemnat prim ministru, dar spune că va forma alianţe politice doar dacă va obţine peste 25% din voturi: "Ca vioara a doua, nu vom fi nici aliaţii USL, nici ai PDL. Ca vioara întâi vom invita alături de noi la guvernare toate formaţiunile politice care vor trece pragul electoral, conform procentelor pe care le deţin. Dacă PSD ia 20 la sută, vom da 20 la sută din ministere, dacă PDL ia 15% - 15% din ministere şamd. E un model care funcţionează în Elveţia de o sută şi ceva de ani", a spus DD, care a adăugat că singura soluţie pentru "a salva ce se mai poate salva" în România este "un Parlament fără opoziţie".

×