x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Tudorache solicită reluarea alegerilor locale în Sectorul 1

Dan Tudorache solicită reluarea alegerilor locale în Sectorul 1

01 Oct 2020   •   11:02
Dan Tudorache solicită reluarea alegerilor locale în Sectorul 1
Sursa foto: Lucian Alecu

Dan Tudorache a anunțat, joi, că va cere Biroului Electoral Central reluarea alegerilor locale în Sectorul 1, pe motiv de fraudă, afirmând că s-a scos un sac cu voturi din camera de depozitare a Biroului Electoral. 

„Tot Biroul Electoral de Sector este împânzit de camere. Singura cameră care funcţionează e acolo unde sunt depozitaţi sacii. Deci, toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? Deci, din acea cameră, singura unde se putea monitoriza, au fost scoşi sacii, nu era voie să fie scoşi sacii, indiferent dacă erau pe timpul zilei sau pe timpul nopţii. Deci, atât timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor.", a afirmat Tudorache, la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1.

De asemenea, Tudorache  a afirmat că PSD va cere Biroului Electoral al Sectorului 1 anularea alegerilor în Capitală, sugerând că a fost fraudat și votul pentru primarul general. 

„Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc! Cer reluarea alegerilor. Ce să mai renumăr? Știu eu ce au făcut afară? (...) Acel candidat USR mergea printre saci... Vă dați seama că având astfel de imagini... trebuia să depui dovezi într-un anumit termen. Păi dacă noi am descoperit acum ce s-a întâmplat. Termenul a trecut. În cursul zilei de astăzi voi face sesizare la BEC. (...) Să cer anularea alegerilor la București. S-a viciat votul primarului general (...) Nu cred că cineva care vede acele imagini... sunt indubitabile”, a mai spus Dan Tudorache.

Antena 3 a difuzat, miercuri seară, imagini în care mai multe persoane umblă la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului de Circumscripție Electorală a Sectorului 1.

„Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face așa ceva!!! Să vezi cum useriștii fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la ușă, dar tu să dai vina pe alții!!! În fapt, în fața camerelor useriștii au făcut circ și istericale, iar pe la spate fugeau în spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o țară membră a Uniunii Europene!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Clotilde Armand spune că imaginile sunt de la numărarea voturilor, iar persoanele prezente sunt observatori.

„Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Așa spune legea. Dar dna Firea și fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD și-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează acum știri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar niște loseri disperați”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Poliția face cercetări.

De asemenea, Jandarmeria a emis un comunicat de presă pe tema imaginilor de la Biroul de Circumscripție Electoral în care precizează că încăperea în care erau depozitate voturile de la Biroul Electoral Sector 1 a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral și s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal. 

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi București.”
 

×