Preşedintele PC, Dan Voiculescu, a anunţat intr-o conferinţă de presă, că incepănd de astăzi demisionează din Senat. El a precizat că principalul motiv al deciziei sale de a demisiona din Parlament este neadoptarea proiectelor pe care le-a susţinut. Dan Voiculescu a mai spus că deşI demisionează din Senat va rămăne in politică unde va spune lucrurilor pe nume.
⢠Reacţii de la parlamentari ⢠Dan Voiculescu: "PC promoveaz` proiecte pentru romăni" ⢠Intălnire Dan Voiculescu - Mircea Geoană
Preşedintele PC, Dan Voiculescu, a anunţat intr-o conferinţă de presă, că incepănd de astăzi demisionează din Senat.
Dan Voiculescu a spus că a fost la preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, şi şi-a făcut "decontul".
El a precizat că principalul motiv al deciziei sale de a demisiona din Parlament este neadoptarea proiectelor pe care le-a susţinut. Dan Voiculescu a mai spus că deşI demisionează din Senat va rămăne in politică unde va spune lucrurilor pe nume.
De asemenea, liderul PC a anunţat că in urma demisiei va avea mai mult timp să se dedice partidului şi targhetului ca acesta să obţină 7% la europarlamentare.
PRECIZĂRI. Dan Voiculescu a explicat totodată cădemisia sa din Senat nu are legătură cu acuzaţiile care i se aduc de către DNA sau CNSAS, ci cu faptul că toate proiectele bune ale conservatorilor au fost tergiversate in Parlament.DanVoiculescu a precizat că renunţarea lui la calitatea de parlamentar nu este o piedică in calea DNA, ci dimpotrivă, deoarece işi ridică singur imunitatea parlamentară. "In legătură cu eventualele acuzaţii care mi se aduc mie de DNA, nu fac decăt să-mi ridic singur imunitatea parlamentară şi nu au decăt să termine cu aceste acuzaţii neadevărate", a spus liderul PC. El a arătat că, in cazul CNSAS, "lucrurile sunt mai complicate", deoarece această instituţie este folosită in lupta politică şi nu este o instituţie care să facă dreptate. "Pe mine, deciziile CNSAS nu mă interesează, sunt ca şi deciziile unor oameni politici legate de influenţa politică", a adăugat Dan Voiculescu. El s-a referit la CNSAS ca fiind o instituţie care a făcut "patru lucruri bune pentru el". El a precizat că primul lucru bun a fost cănd CNSAS a apărut cu Dosarul Felix in preziua cănd se pregătea să devină vicepremier, arătănd că, in acest mod, a scăpat de o poziţie in care ii era greu să lupte cu sistemul.
Un alt lucru bun a fost, in opinia lui Dan Voiculescu, faptul că unul dintre membrii CNSAS, Cazimir Ionescu, i-a recomandat o cremă şi l-a "scăpat de psoriazis". "Staţi liniştiţi, nu este o boală, este de la stres, nu se ia", s-a adresat Voiculescu ziariştilor. Liderul PC a mai spus că un lucru bun a fost şi că a scăpat de Mircea Dinescu, un alt membru al CNSAS. "Mircea Dinescu imi cerea acum un an şi jumătate de muncă şi mi-a dat dovada că nu am făcut poliţie politică, iar după un an şi jumătate, cănd a fost dat afară din trust, mi-a dat verdict de colaborator. Aşa am văzut caracterul şi puterea acestui lucru nenorocit-banul", a mai spus Dan Voiculescu. El a adăugat că "acuzaţia tembelă" care i-a fost adusă de CNSAS, că ar fi fost informator al fostei securităţi, l-a scutit de "acuzaţia gravă", că ar fi avut conturile lui Ceauşescu. Dan Voiculescu a apreciat, in concluzie, că CNSAS trebuie desfiinţat, deoarece cheltuieşte "banul de pomană", "invrăjbeşte populaţia", iar toate dosarele securităţii trebuie să fie puse pe site pentru ca toată lumea să le citească. Liderul PC a explicat că decizia sa de a pleca din Senat se referă numai la tergiversarea adoptării proiectelor PC, in ciuda promisiunilor primite de la partidele parlamentare privind susţinerea lor. El a dat ca exemplu faptul că, in urmă cu trei ani, PC a depus o iniţiativă de confiscare a averilor ilicite, care stă şi acum la Parlament, iar, acum doi ani, conservatorii au iniţiat un proiect de introducere a votului uninominal, proiect care apare al "nu ştiu cui".
URMĂTORUL PE LISTĂ. Fostul preşedinte al AVAS in guvernare PSD, Ionel Blănculescu, ar putea prelua mandatul rămas vacant după ce liderul PC Dan Voiculescu a demisionat din Senat, iar in cazul in care Blănculescu refuz, postul ar reveni tot unui reprezentant al PSD, Nora Rebreanu. Blănculescu, membru PSD, ar intra in locul lui Voiculescu, deoarece, la alegerile din 2004, PSD şi PC, fostul PUR, au candidat pe liste comune.
In cazul in care Ionel Blănculescu ar refuzat postul de senator, următoarea pe listă este Nora Rebreanu, membru PSD.
Â
Guvernul a pierdut legătura cu realitatea
Pentru că Guvernul a refuzat să susţină proiectul PC privind reducerea TVA la alimentele de bază, Dan Voiculescu i-a adresat o scrisoare publică premierului Călin Popescu Tăriceanu, in care se arată dezamăgit de "incăpăţănarea" cu care Executivul respinge această propunere.
Preşedintele PC, Dan Voiculescu, a incercat ieri să obţină sprijinul Guvernului atăt pentru propunerea legislativă de reducere a TVA la alimentele de bază, căt şi pentru proiectele referitoare la fondul de solidaritate pentru pensionari, prelungirea contractelor de inchiriere pentru pensionarii din casele naţionalizate, neimpozitarea profitului reinvestit. Cum răspunsul Guvernului a fost negativ, Dan Voiculescu i-a adresat o scrisoare deschisă premierului, in care anunţă că acesta a fost punctul final al incercărilor sale de a promova reducerea TVA.
"Domnule prim- ministru,
Deşi viaţa nu m-a mai pus de mult in situaţia de a aştepta rezultatul unei solicitări către o autoritatea publică, acest mesaj imi oferă ocazia de a inţelege perfect sentimentul pe care il trăieşte un simplu cetăţean la momentul confruntării cu logica funcţionarului public. Este deja al doilea mesaj public pe care vi-l adresez, numai in ultima lună, după multe alte discuţii formale şi informale in care am incercat să conving Guvernul de necesitatea reducerii TVA la alimentele de bază. Continuă să mă surprindă incăpăţănarea cu care Executivul respinge această idee, recurgănd de fiecare dată la un argument al cărui singur atu, spre deosebire de multitudinea de considerente in favoarea proiectului, este că aparţine Guvernului.
Pot să admit că şi eu şi dumneavoastră, domnule prim-ministru, ne bucurăm de privilegiul de a nu avea grija coşului zilnic. Sunt convins de asemenea că sunt unii care nu se uită la preţ atunci cănd iau produsele de pe raft. Din acest motiv pot să intuiesc căt de obositoare poate părea o discuţie prelungită despre preţul la ulei sau la zahăr.
De doi ani de zile am incercat să-i fac pe colegii din Parlament şi pe responsabilii din Guvern să privească problema TVA la alimente aşa cum o privesc oamenii obişnuiţi. Nu din punctul de vedere al unui mic contabil, ci al unui bătrăn care işi imparte banii de pensie intre hrană şi medicamente. Din punctul meu de vedere, răspunsul dumneavoastră duce uşor cu găndul la ideea că Guvernului ii pasă mai mult de cifre decăt de oameni. Dacă filosofia fiscală nu vă permite, poate că filosofia vieţii vă va indemna să meditaţi mai profund la necesitatea acestei măsuri.
Consider că răspunsul pe care l-am primit astăzi echivalează cu un punct de vedere lipsit de echivoc al Guvernului in ceea ce priveşte propunerea legislativă privind reducerea TVA de la 19% la 9% la alimentele de bază. Ca partener in dialogul politic vă asigur că aceast mesaj reprezintă punctul final al solicitărilor pe care le-am adresat in ultima vreme pentru reducerea TVA. Ca om politic am declarat că dacă nu voi reuşi să impun proiectele partidului pe care il conduc, mă voi retrage din Parlament. Sunt convins că eu pot să-mi respect promisiunea. Ce se va intămpla insă cu promisiunea făcută oamenilor că vor trăi mai bine?
Dan Voiculescu
Preşedintele Partidului Conservator"