x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu, către Traian Băsescu: "Puneţi punct acestui Guvern"

Dan Voiculescu, către Traian Băsescu: "Puneţi punct acestui Guvern"

26 Aug 2009   •   00:00
Dan Voiculescu, către Traian Băsescu: "Puneţi punct acestui Guvern"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Liderul fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, îi cere preşedintelui Traian Băsescu să îşi asume "dezastrul Guvernului Boc", pe care îl califică drept cel mai prost Guvern din ultimii 20 de ani, deoarece a generat un blocaj economic pe termen nedefinit.



"Ca principal responsabil al Guvernului Boc şi al consecinţelor dezastruoase ale celor opt luni de guvernare, trebuie să puneţi punct acestui Guvern. Ca un expert în guvernări imorale ce sunteţi, este nevoie să interveniţi pentru a pune punct mandatului unui Guvern pe cât de imoral, pe atât de iresponsabil. Sunteţi principalul responsabil de cel mai prost Guvern din ultimii 20 de ani, care a reuşit contraperformanţa de a transforma un moment de criză economică într-un blocaj economic pe termen nedefinit", afirmă senatorul Dan Voiculescu într-o scrisoare deschisă adresată ieri şefului statului.

Liderul fondator al PC atrage atenţia că românii suportă din propriul buzunar plata pentru tergiversarea investiţiilor publice, sufocarea mediului de afaceri, sporirea impozitelor, risipa banului public, şomajul în creştere. După opt luni de guvernare cu "măsuri anticriză superficiale şi haotice", Guvernul a ajuns să se împrumute pentru a plăti salariile şi pensiile, spune Dan Voiculescu, care consideră că astfel nivelul de trai al românilor a fost amanetat pentru ani de zile, pe viitor.

"TRAI PE DATORIE"
"Politica economică a Guvernului Boc este definiţia falimentului şi a traiului pe datorie. Şi pentru că acest dezastru trebuie camuflat, Guvernul pune în scenă spectacolul «marii reforme». După 20 de ani de tranziţie, în care «reforma» a însemnat şomaj, sărăcie şi inechitate, Guvernul Boc reia un parcurs pe care românii îl sperau depăşit. «Reforma» Guvernului Boc înseamnă întoarcerea românilor la şomaj, la sărăcie, la inechitate", afirmă senatorul PC.

Potrivit lui Dan Voiculescu, Legea unică a salarizării, în loc să găsească echilibrul, consfinţeşte inegalităţile, "sărăcindu-i pe cei mai săraci bugetari şi protejând privilegiile celor bogaţi". Reforma educaţiei este, în opinia lui Voiculescu, "un bâlci politic", în care sistemul de învăţământ este o victimă a ambiţiei preşedintelui Traian Băsescu "de a trage o linie pe răbojul mandatului personal". Nu în ultimul rând, reducerea cheltuielilor statului este, susţine liderul conservatorilor, "o acţiune improvizată menită să acopere eşecul repornirii economiei reale, prin concedieri făcute după ureche".

"Sunteţi principalul responsabil de consecinţele incompetenţei Guvernului Boc şi vă revine răspunderea de a pune capăt dezastrului. Aceasta este cea mai urgentă reformă de care România are nevoie", îi transmite Dan Voiculescu şefului statului în scrisoarea deschisă pe care i-a adresat-o.

×
Subiecte în articol: politic scrisoare dan